Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Labdaringame golfo turnyre surinkta rekordinė parama nuo karo nukentėjusių Ukrainos vaikų švietimui

Šeštadienį, rugsėjo 14 d., Europos Centro Golfo Klube įvyko aštuntasis labdaringas golfo turnyras „8th Czeslaw Okinczyc Golf Cup 2024“, kurio metu buvo surinkta rekordinė suma – net 87 550 eurų. Visi pinigai atiteks pirmosios Ukrainos ponios Olenos Zelenskos fondo misijai sukurti švietimo centrus ligoninėse, kur gydomi nuo karo nukentėję ir sunkiai sergantys Ukrainos vaikai, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
„8th Czeslaw Okinczyc Golf Cup 2024“
„8th Czeslaw Okinczyc Golf Cup 2024“ / Organizatorių nuotr.

Šio renginio metu golfo žaidėjai ir renginio svečiai mėgavosi golfo žaidimu, dalyvavo specialiose rungtyse, o geriausieji buvo apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais. Koncentrą pradėjo talentingas jaunas smuikininkas Patrikas Tropa. Visus susirinkusius svečius maloniai pradžiugino dainininkų Girmantės Vaitkutės, Martyno Viliaus bei Lietuvos džiazo pianisto, LMTA džiazo katedros vedėjo ir profesorius Artūro Anusausko pasirodymas.

Renginį vainikavo labdaringas aukcionas, vedamas žurnalisto ir laidų vedėjo Edmundo Jakilaičio. Tarp aukciono prizų buvo vertingų Ray Bartkaus bei Lino Jusionio meno kūrinių, susitikimas su prezidentu Valdu Adamkumi Lietuvos Respublikos prezidentūroje, vakarienė Vilniuje su buvusiu Lenkijos prezidentu Aleksandru Kwasniewskiu bei ekskursija po Vilniaus universiteto ansamblį senamiestyje ir susitikimas prie kavos puodelio su universiteto rektoriumi prof. Rimvydu Petrausku.

Aukciono metu taip pat buvo galima įsigyti ir daugiau nepamirštamų patirčių: Napoleono Ordos litografiją „Barboros Radvilaitės rūmų griuvėsiai“ ir kolekcininko Rolando Valiūno vedamą privatų turą po didžiausią Lietuvoje privačią lituanistinę Valiūnų šeimos biblioteką, golfo žaidimą su Gile Bite Starkute, ekskursiją po pamario kraštą su Rasa ir Edmundu Jakilaičiais. Viso renginio metu buvo surinkta net 87 550 eurų.

Labdaringų golfo turnyrų organizatorius ir sumanytojas, Lietuvos Respublikos nepriklausomybės atkūrimo akto signataras, buvęs Lietuvos golfo federacijos prezidentas, ambasadorius Česlav Okinčic neslėpė emocijų. „Nuostabu matyti, kaip mūsų bendros pastangos ir jūsų dosnumas pasiekia tokį svarbų tikslą. Norėčiau išreikšti nuoširdų dėkingumą kiekvienam iš jūsų už jūsų dalyvavimą ir paramą „8th Czeslaw Okinczyc Golf Cup 2024“ labdaringame golfo turnyre.

Dėka jūsų atviros širdies, pavyko surinkti rekordinę sumą 87 550 eurų, kuri bus skirta sukurti švietimo centrus ligoninėse Ukrainoje, kur gydomi nuo karo nukentėję ir sunkiai sergantys vaikai. Jūsų indėlis į šią kilnią misiją yra neįkainojamas ir neabejotinai padės pagerinti daugybės mažųjų Ukrainos gyventojų gyvenimus“, – teigė Česlav Okinčic.

Renginio metu palaikymą Ukrainai išreiškė garbingi svečiai, tarp kurių buvo Ukrainos ambasadorius Lietuvoje pavaduotojas Viktor Hamotskyi, Didžiosios Britanijos ambasadorius Lietuvoje Brian Olley, Ukrainos ambasadorius žmona Anna Beshta, Ukrainos golfo federacijos prezidentas Volodymir Pylypenko, Lenkijos golfo federacijos prezidentas Marek Michalowski, Lietuvos golfo federacijos prezidentas Mindaugas Plūkas, Vilniaus universiteto Senato pirmininkė Eglė Lastauskienė, Suomijos parlamento narys Ari Koponen. Neabejingi pagalbai liko ir žinomi Lietuvos visuomenės veikėjai ir verslininkai.

„Gerų darbų nebūna per daug. Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyvavusiems svečiams ir rėmėjams už dosnią paramą. Mūsų visų bendromis pastangomis galėsime prisidėti prie teigiamų permainų ir padėti tiems, kuriems labiausiai to reikia“, – teigė Europos Centro Golfo Klubo direktorė Irma Markevičienė.

„8th Czeslaw Okinczyc Golf Cup 2024“ turnyras buvo skirtas kovojančiai Ukrainai. Kiekviena surengto golfo turnyro dalyvių auka tapo svarbiu žingsniu į priekį, siekiant pagerinti sunkiai sergančių ir nukentėjusių nuo karo Ukrainos vaikų gyvenimus ir priartinti Ukrainą prie pergalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas