Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijoje – istorinės Lietuvos šauliams varžybos

Latvijos tarptautinės šaudymo į skriejančius taikinius Didžiojo prizo varžybos pagal „Compak Sporting“ taisykles tapo istorinėmis Lietuvos sportingo šauliams. Moterų kategorijoje tokio rango varžybose pirmąsyk sportingo istorijoje antrąją vietą iškovojo Lietuvos atstovė – kaunietė Gabija Stanislovaitytė. Savo ruožtu senjorų kategorijoje ryškia persvara pirmavo vilnietis Virgilijus Grybė.
Virgilijus Grybė
Virgilijus Grybė / Organizatorių nuotr.

„Tai – tikrai istorinė diena Lietuvos šaudymo į skriejančius taikinius bendruomenei. Sveikiname Gabiją, kurios užsispyrimas ir nuolatinės treniruotės pasiteisino su kaupu, ir labai ja didžiuojamės“, – sakė Lietuvos sportingo federacijos prezidentas Laurynas Jucius.

G.Stanislovaitytė per dvi dienas Liepojoje numušė 167 taikinius iš 200. Į priekį ji praleido tik tituluotą latvę Ivetą Tile, kurios rezultatas – 179 taškai. Aida Momkienė užėmė penktąją vietą (135).

V.Grybė buvo nepralenkiamas senjorų kategorijoje, numušęs 190 taikinių ir antrąją vietą užėmusį estą Margusą Valgmą aplenkęs 10 taškų. Antanas Aleksiūnas šioje kategorijoje užėmė penktąją vietą (168), Egidijus Barčkus – šeštąją (159). „VG Shooting Academy“ vadovaujantis V. Grybė bendroje įskaitoje užėmė šeštąją vietą, nuo nugalėtojo atsilikęs vos 2 taškais.

„Labai geros varžybos rengiantis pasaulio „Compak Sporting“ čempionatui, ir taikinių sudėtingumo prasme, ir dėl permainingų oro sąlygų, kuriomis reikia maksimalios koncentracijos“, – sakė V.Grybė.

Meistriškus taikinius ir oro sąlygas pabrėžė ir L.Jucius, pats parodęs 55-ąjį rezultatą bendroje įskaitoje.

„Itin gražios varžybos su puikiai parengtais ir techniškai sudėtingais taikiniais. Tačiau net ir pliaupiant smarkiam lietui mūsų šauliai parodė aukštus rezultatus. Labai naudingos varžybos, tad džiaugiuosi varžybose dalyvavusiu gausiu Lietuvos šaulių būriu. Džiugina ir jaunimas, Nedo Šimanausko užimta ketvirtoji viena jaunimo kategorijoje“, – sakė L.Jucius.

FITASC „Compak Sporting“ rungtyje šaudoma į skriejančius taikinius tam pritaikytose aikštelėse, kai vienoje linijoje 3–5 metrų atstumu išsidėstę penkios šaudymo vietos, apie kurias sustatytos 6 taikinių mėtymo mašinėlės.

Rugpjūčio viduryje Vengrijoje vyks šios rungties pasaulio čempionatas, į kurį atvyks geriausi šauliai iš viso pasaulio. Prieš tai Ateinantį savaitgalį būrio Lietuvos šaulių laukia dar vienas iššūkis – „Compak Sporting“ pasaulio taurės etapas ir Lenkijos didžiojo prizo varžybos Košicėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas