Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 04

Latvių staigmenos tęsiasi – nugalėti abu olimpiniai čempionai

Vyrų paplūdimio tinklinis turės naujus olimpinius čempionus. Dar vieną staigmeną pateikę Latvijos sportininkai atsidūrė per žingsnį nuo medalio – pateko į pusfinalį.

36-erių Martinas Plavinis ir 32-ejų Edgaras Točis trečiadienį Tokijuje 2:0 (21:16, 21:19) susitvarkė su favoritais brazilais Alisonu Cerutti ir Alvaro Moraisu Filho.

A.Cerutti Rio de Žaneiro žaidynėse buvo tapęs šios rungties olimpiniu čempionu. Tada jis žaidė su kitu porininku Bruno Oscaru Schmidtu. Pastarąjį Tokijuje nugalėjo tie patys latviai – taip pat 2:0 aštuntfinalyje. Abu sykius latvių šansai laimėti buvo vertinami mažiau nei 25 proc.

Pusfinalyje M.Plavinis ir E.Točis susitiks su daugkartiniais Europos čempionais – Andersu Molu ir Christianu Sorumu iš Norvegijos. Pergalė latviams užtikrintų mažiausiai sidabrą.

M.Plavinis jau yra laimėjęs olimpinį medalį. 2012 metais Londone jis kartu su Janiu Šmediniu laimėjo bronzą.

Kovą dėl medalio tęsia ir Latvijos paplūdimio tinklininkės. Taip pat į pusfinalį jau patekusios Anastasija Kravčenoka ir Tina Graudina rytoj varžysis su australėmis Taliqua Clancy ir Mariafe Artacho del Solar.

Praėjusiose olimpinėse žaidynėse be medalio likusi Latvija Tokijuje jau yra laimėjusi du medalius (1 aukso ir 1 bronzos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito