Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinis olimpietis atsivėrė – gydytojai įspėjo, kad gyventi liko 2-4 metai

Šešis olimpinių žaidynių aukso medalius dviračių treko varžybose laimėjęs škotas Chrisas Hoy papasakojo apie jį užpuolusią ligą ir kaip jam sekasi laikytis sudėtingoje padėtyje.
Chrisas Hoy pranešė, jog serga vėžiu.
Chrisas Hoy pranešė, jog serga vėžiu. / Vida Press nuotr.

Šių metų pradžioje, vasarį, Chrisas Hoy atskleidė, kad turi bėdų dėl vėžio.

Tada 48 metų buvęs dviratininkas instagrame pasakojo, kad jį ištiko smarkus šokas, nes simptomų nejuto.

Dabar interviu su Ch.Hoy daręs „The Sunday Times“ rašo, kad diagnozę legendinis olimpietis sužinojo praėjusių metų rugsėjį. Iš pradžių jis galvojo, kad susižeidė petį ir įtarė, kad skausmas atsirado dėl svarmenų kilnojimo.

Treneris įkalbėjo atlikti tyrimus, o po jų atėjo žiauri diagnozė. „Man labai gaila. Jūsų petyje yra auglys“, – gydytojas pranešė olimpiečiui.

Po dar dviejų dienų atėjo dar prastesnės žinios. Nauji tyrimai parodė, kad jam yra prostatos vėžys, o metastazės išplito į kaulus. Ch.Hoy turėjo navikų pečių, dubens, klubų, stuburo ir šonkaulių srityse.

„Taip aš išgirdau, kad mirsiu“, – pasakojo tituluotas atletas.

Gydytojai pasakė, kad jam liko gyventi 2–4 metus.

Ch.Hoy buvo smūgis, bet jis pabandė jį atremti. „Nors skamba nenatūraliai, iš tiesų tai yra natūralu. Mes visi gimstame ir visi mirštame. Tai proceso dalis“, – sakė jis.

„Pridėjus ranką prie širdies, aš galiu pasakyti, kad esu visai pozityvus didžiąją laiko dalį ir jaučiuosi laimingas, – pridūrė Ch.Hoy. – Tai daugiau nei olimpinės žaidynės. Daugiau nei bet kas kitas gyvenime. Tai gyvenimo vertinimas ir džiaugsmo radimas.“

Lyg bėdų būtų mažai, ir Ch.Hoy žmona Sarra apsilankė pas gydytojus bei taip pat išgirdo prastų naujienų.

Ji pajuto simptomus ant liežuvio ir veido. Praėjusį lapkritį tyrimo rezultatai parodė, kad jai išsėtinė sklerozė. Apie savo ligą moteris papasakojo vyrui gruodį.

„Tada atėjo jausmas: „Kodėl mes? Kas vyksta?“, – pasakojo Ch.Hoy.

Vida Press nuotr./Chrisas Hoy ir jo žmona Sarra
Vida Press nuotr./Chrisas Hoy ir jo žmona Sarra

Jis ir Sarra susituokė 2010 metais. Jiedu augina du vaikus.

Pastaruoju metu Ch.Hoy dirba BBC komentatoriumi per dviračių sporto varžybas, šias pareigas jis vykdė ir dabar per pasaulio čempionatą Kopenhagoje.

Po straipsnio „Sunday Times“ jis dar išplatino įrašą instagrame, dėkojęs visiems už palaikymą.

„Galbūt tarp naujienų savaitgalį perskaitėte tekstų ir apie mano sveikatą, tad noriu visus patikinti, kad jaučiuosi gerai, esu stiprus ir pozityvus, o taip pat sujaudintas dėl man ir mano šeimai parodytos meilės ir paramos“, – rašė Ch.Hoy.

Į tai reagavo ir Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Keiras Starmeris. „Tokios liūdnos žinios. Chrisas yra Britanijos sporto legenda. Susidurti su tokia diagnoze ir likti pozityviam – tai įkvepia visus. Visa šalis palaiko jį ir šeimą“, – X kanale parašė premjeras.

Ch.Hoy yra laimėjęs šešis olimpinius aukso medalius 2004-2012 metais – tarp dviratininkų jis yra antras pagal olimpinius apdovanojimus per žaidynių istoriją.

2000 m Sidnėjuje laimėjęs komandinių sprinto lenktynių sidabrą, o 2004 metais Atėnuose 1 km lenktynėse laikui pirmą savo olimpinį aukso medalį, paskui jis dar iškovojo tris aukso medalius 2008 metais Pekine bei dar du 2012 metais Londone.

Škotas taip pat yra pelnęs net 11 pasaulio pirmenybių titulų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito