Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 10

Lenkija siūlo į olimpinę pabėgėlių komandą įtraukti rusų disidentus

Lenkija penktadienį pasiūlė į 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių pabėgėlių komandą įtraukti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus, nepritariančius Maskvos invazijai į Ukrainą.
Olimpiniai žiedai Paryžiuje
Olimpiniai žiedai Paryžiuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pareiškė, kad svarsto galimybę leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti varžybose Paryžiuje su neutralia vėliava, o tai sukėlė įnirtingą Ukrainos reakciją.

Ukraina, kurią diskusijose karščiausiai palaikė kai kurios Šiaurės ir Rytų Europos šalys, pagrasino pasitraukti iš žaidynių.

Lenkijos sporto ministras Kamilis Bortniczukas sakė, kad „kompromisinis sprendimas“ padės išvengti situacijos, kai kai kurios šalys boikotuos olimpines žaidynes dėl galimo rusų ir baltarusių dalyvavimo su neutralia vėliava.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamilis Bortniczukas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamilis Bortniczukas

Kalbėdamas po penktadienį Londone vykusio virtualaus sporto ministrų aukščiausiojo lygio susitikimo, jis sakė, kad šis pasiūlymas yra „vienintelė galimybė“ rusams ir baltarusiams varžytis Paryžiuje.

K. Bortniczuko teigimu, tai bus ne „neutrali komanda“, o disidentų, nepritariančių Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos režimams, grupė.

Jis pridūrė, kad ši idėja leistų IOC išsaugoti savo reputaciją ir atremti kaltinimus, kad draudimas varžytis Rusijos ir Baltarusijos sportininkams būtų diskriminacija dėl pilietybės ar kilmės šalies.

K. Bortniczukas sakė, kad žaidynių boikotas Paryžiuje būtų paskutinė išeitis.

Rusija ir jos sąjungininkė Baltarusija, kuri leido, kad jos teritorija taptų Ukrainos puolimo placdarmu, po rusų pajėgų įsiveržimo į Ukrainą praėjusių metų vasarį buvo nušalintos nuo daugumos olimpinio sporto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas