Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai tapo standartinių šokių jaunimo pasaulio čempionais

Visą šią savaitę Kinijos Usio mieste vyksta didelis tarptautinis sportinių šokių festivalis, kurio programoje numatyta ir daug svarbių turnyrų. Vienas tokių – ketvirtadienį vykęs jaunimo amžiaus grupės (16-18 metų) standartinių šokių pasaulio čempionatas, kuriame triumfavo Lietuvos šokėjai.
Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė – pasaulio jaunimo čempionai
Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė – pasaulio jaunimo čempionai / LSŠF nuotr.

Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė iš Vilniaus sportinių šokių klubo „DaVi“ didžiulėje pasipuošė planetos pirmenybių nugalėtojų aukso medaliais, jaudinosi, skambant Lietuvos himnui, o čempionų garbės šokiui pasirinko lėtą fokstrotą.

„Prano ir Justės pasirodymą vertinu puikiai!– džiaugėsi kartu su sportininkais buvusi trenerė Dalia Samajauskaitė. - Turėjome aiškų pasiruošimo planą ir jo nuosekliai laikėmės.“

Ji taip pat pridūrė, kad su šiais auklėtiniais dirbti lengva, nes yra abipusis pasitikėjimas, puikūs duomenys, darbštumas, visapusiškas tėvų palaikymas ir nuostabi trenerių komanda.

Jaunieji čempionai P.Mitkus ir J.Jančiūnaitė pritarė savo trenerei, teigdami, jog, jų nuomone, sėkmę atnešė kantrybė ir pasitikėjimas treneriais.

„Rezultato reikia palaukti, todėl svarbu kantriai treniruotis, neliūdėti dėl pralaimėjimų, mokytis iš klaidų bei vėl grįžti į salę tų pačių žingsnelių kartojimui“, – kalbėjo P.Mitkus.

D.Samajauskaitės teigimu, šis pasaulio čempionatas per visą poros dešimties metų karjerą buvo bene svarbiausias startas.

„Žinojome, kad visiškai adaptuotis reikės bent kelių dienų. Įvertinome laiko skirtumą ir karštį, todėl į Aziją išsiruošėme prieš savaitę. Vietname dar spėjome sušokti pasaulio reitingo varžybas, kuriose Pranas ir Justė taip pat tapo nugalėtojais. Tad pasitikrinome, kaip jaučiamės tokiomis sąlygomis, o ir psichologiškai laimėjimas gerai nuteikė. Vykti anksčiau ir dar sušokti Vietname buvo tikrai geras sprendimas, nes čempionato dieną Kinijoje jautėmės, kaip namuose“, – pasakojo trenerė.

Sidabro medalius laimėjo Ispanijai atstovaujantys Adria Hernandezas ir Emilija Ulčinaitė, kuri tik prieš maždaug dvejus metus išvyko iš Lietuvos, o bronza atiteko Kazachstano atstovams Neidui Lenkaičiui ir Tamarai Belenkajai.

N.Lenkaitis taip pat prieš kelerius metus gyveno ir treniravosi Kaune. Kitos trys finalinio šešetuko vietos atiteko Rumunijos, Izraelio ir Lenkijos šokėjams. Iš viso turnyre varžėsi 60 porų – po vieną ar dvi geriausias poras iš daugiau kaip 35 valstybių.

Šiek tiek sportinės sėkmės šiame turnyre pritrūko Lietuvos vicečempionams Kiprui Kūrai ir Elzei Gintvilei Valiūnaitei iš Klaipėdos „Žingsnio“ ir Vilniaus „Ratuto“ klubų - 13 vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito