Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Lietuvoje įrengtas moderniausias šaudymo centras: didžiausias Rytų Europoje

Švenčionių rajone, prieš Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionatą, modernizuotas didžiausias Rytų Europoje šaudymo centras, rašoma pranešime spaudai.
Sportinis šaudymas
Sportinis šaudymas / Viliaus Urbono nuotr.

Jame pirmą kartą įvyks istorinis šalies sportinio šaudymo renginys, pritrauksiantis profesionalių šaulių rinktines iš daugiau nei 10-ies šalių. Negana to, svečius iš užsienio pasitiks rungčių ruožai, kuriuos Europoje turi nedaugelis.

Didžiausias Rytų Europoje

„Ehunt“ šaudymo centras, esantis Švenčionių rajone – įkurtas prieš 8 metus ir šiuo metu yra moderniausias šalyje bei didžiausias Rytų Europoje. Kaip teigia Lietuvos kombinuoto medžioklinio šaudymo federacijos (LKMŠF) prezidentas Rokas Zabiela, artėjantis Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionatas reikalauja ne tik kruopštaus pasiruošimo, bet ir atitinkamų standartų reprezentavimo.

Viliaus Urbono nuotr./Didžiausia Rytų Europoje šaudymo centras
Viliaus Urbono nuotr./Didžiausia Rytų Europoje šaudymo centras

„Toks čempionatas vyks pirmą kartą Lietuvos sportinio šaudymo istorijoje. Tai įpareigoja atliepti visus Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo profesionalų lūkesčius ir atitikti vyraujančius standartus, tad varžybos įvyks moderniausiame šalies šaudymo centre, kuris apima net 8 ha plotą. Be kita ko, šis šaudymo centras taip pat yra ir didžiausias visoje Rytų Europoje“, – sako R. Zabiela.

LKMŠF prezidentas priduria, jog didžiausiame šalies šaudymo centre „Ehunt“ vienu metu gali šaudyti daugiau nei pusšimtis šaulių.

Naujovės, kurias turi tik kelios Europos šalys

Anot R. Zabielos, prieš Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionatą minėtame šaudymo centre įvyko didelio masto renovacijos ir modernizavimo darbai. Šaudykloje pastatytos „Universal Trench“ aikštelės, integruoti trys „bėgančio šerno“ taikiniai, kurie LKMŠF prezidento teigimu, vieni iš nedaugelio Europoje.

Viliaus Urbono nuotr./Bėgančio šerno rungtis
Viliaus Urbono nuotr./Bėgančio šerno rungtis

„Viena „Ehunt“ šaudymo centro naujovių – „Universal Trench“. Ši rungtis panaši į olimpinį trapą, kadangi joje šaudoma rotaciniu būdu iš 5 pozicijų, nežinant kokia trajektorija taikinys skries į priekį. Tačiau vienu iš pasididžiavimų galima laikyti būtent tris „bėgančių šernų“ judančius taikinius. Šios rungties trasa – viena iš nedaugelio, kurią Europoje turi tik dar kelios šalys be Lietuvos. Žinoma, prieš didžiausią šių metų sportinio šaudymo renginį Lietuvoje, atnaujinome ir išplėtėme apdovanojimų aikštę, poilsio bei laisvalaikio erdves, todėl šį šaudymo centrą mūsų šalies sportininkai vadina šaulių pasididžiavimu“, – dalinasi LKMŠF prezidentas.

Laukia 6 skirtingos šaudymo rungtys

Taip pat LKMŠF prezidentas atvirauja, kad šaudymo centro modernizavimas bei atnaujinimas ypač pasitarnaus ne tik profesionalams atliekantiems užduotis čempionato metu, bet ir svečiams, kurie atvyks stebėti istorinį renginį.

Viliaus Urbono nuotr./Šaudymo rungtis
Viliaus Urbono nuotr./Šaudymo rungtis

„Turnyro metu vyks sportininkų varžymasis 6 rungtyse. Graižtvinio šautuvo kategoriją sudarys 2 užduotys, o lygiavamzdžio – 4. Tad atlikti modernizavimo ir renovaciniai darbai leis dar profesionaliau įvykdyti užduotis ir paaštrins ne tik dalyvių, bet ir žiūrovų pojūčius“, – įžvelgia R. Zabiela.

Be kita ko, kaip teigia R. Zabiela, į artėjantį Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionatą atvyks gausus būrys sportininkų iš daugiau nei 10 skirtingų šalių. Jų gretas sudarys po 6 šaulius iš kiekvienos rinktinės, tačiau bendri balai bus sumuojami tik iš 5 geriausių rezultatų: „Jau visai netrukus į Lietuvą sugužės kone keli šimtai profesionaliausių šaulių iš daugiau nei 10 Europos šalių. Jie varžydamiesi rungtyse bandys iškovoti stipriausios rinktinės ir sportininko titulus, o rezultatai bus sumuojami ne iš 6, o tik iš 5 sportininkų, esančių rinktinėje“.

Viliaus Urbono nuotr./Šaulys
Viliaus Urbono nuotr./Šaulys

Vyks pirmąjį liepos savaitgalį

Europos kombinuoto medžioklinio šaudymo čempionatas įvyks liepos 5-7 dienomis. Renginys organizuojamas atnaujintame, modernizuotame ir didžiausiame šalyje bei Rytų Europoje „Ehunt“ šaudymo centre, Švenčionių rajone, Jančiūnų kaime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius