Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 08

Lietuvos atvirajame golfo mėgėjų čempionato starte – užsieniečių sėkmė

Svarbiausiame Lietuvos golfo sezono turnyre, kuriame dalijami ir pasaulio reitingo taškai, baigėsi pirmoji varžybų diena. Dalyviams teko pakovoti ir su oro sąlygomis, o sužaidus pirmąsias 18-a duobučių turnyro lentelės viršuje atsidūrė svečių iš užsienio pavardės.
Temos: 2 Sėkmė Golfas

Čempionato atidarymo diena „The V Golf Club“ aikštyne, įsikūrusiame netoli Vilniaus, prasidėjo šviečiant saulei, tačiau netrukus oras kiek subjuro – tapo vėjuota ir lietinga. „Tokiais atvejais ypatingai keičiasi ridenimo aikštelių savybės, ir kamuoliukas lėčiau rieda, o žaidėjai galbūt įpratę prie kitokio riedėjimo – jeigu yra koks nors nuolydis, vėlgi, galima mažiau nukrypti nuo tos linijos, į kurią nusitaikęs žaidėjas. Tai įtakos žaidimui, be abejo, turi“ – kalbėjo vyriausiasis varžybų teisėjas Gediminas Mamkus.

Nepaisant gamtos išdaigų, varžybų dalyviai liko patenkinti turnyro organizacija bei aikštyno kokybe. Žaidėjai turėjo galimybę pademonstruoti geriausius savo sugebėjimus, o po pirmosios dienos vyrų įskaitos viršuje įsitvirtino Johannesas Diedrichsas. „Buvau maloniai nustebintas, kad sąlygos aikštyne tokios geros. Negana to, jų nepablogino net oras. Žaliosios zonos vis dar minkštos – jos tokios, kokios ir turėtų būti. <…> Visuomet stengiuosi žaisti geriausiai, kaip galiu. Kartais turi sumažinti savo lūkesčius, bet pirmosiose devyniose duobutėse man sekėsi gan gerai. Paskutinėse devyniose tapo sunku įmušti iš arti – ypač iš dviejų ir trijų metrų, lazda kartais drėbėdavo arba nuslysdavo, bet toks yra sportas – kartais tiesiog pasiseka ir kamuoliukas įkrenta, o kartais supranti, kad nieko nebus. Šiandien aš laimingas, kad atsilaikiau iki pat 18-os duobutės ir judėsiu toliau” – kalbėjo vokietis.

VIDEO: Pirmoji Lietuvos atvirojo golfo mėgėjų čempionato diena

Tarp moterų pirmąją poziciją kol kas užima iš Austrijos atvykusi Florentina Hager. „Mano diena buvo puiki, manau, aikštynas yra puikios būklės. Viskas gerai organizuota – geriau nei kitose šalyse, kuriose teko varžytis. <…> Rytoj tikiuosi vėl linksmai leisti laiką ir mėgautis turnyru” – teigė devyniolikmetė golfo žaidėja.

Praėjusiais metais čempionato nugalėtoju tapęs Juozapas Budrikis kol kas tenkinasi 13-ąja vieta, o aukščiausią poziciją iš lietuvių užima Saulė Jarašūnaitė ir Darius Momkus, moterų ir vyrų įskaitose esantys atitinkamai 3-iojoje ir 5-ojoje vietose. „Esu dalyvavęs ne viename Lietuvos atvirajame turnyre, tai šitas kol kas palieka geriausią įspūdį. <...> Sąlygos žaisti šiandien sudėtingos, kadangi nuo pat ryto ir visą dieną vėjas permainingas ir gūsingas. Labai sunku nuspėti kamuoliuko skrydį. <...> Nesitikėjau su savo rezultatu stovėti prieš kamerą, bet matyt visiems tai daro įtaką ir yra taip, kaip yra“ – lūkesčius pranokusį savo pasirodymą apibendrino kol kas geriausius rezultatus tarp vyrų demonstruojantis lietuvis.

Vilnius Grand Resort komplekse esančiame The V Golf Club aikštyne Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas tęsis iki liepos 10-osios. Finalinę varžybų dieną – sekmadienį - organizatoriai golfo klube ypatingai lauks šiuo sportu susidomėjusių entuziastų, kuriems turnyrą pirmą kartą varžybų istorijoje padės stebėti komentatorius. Negana to, visi norintys susipažinti su golfo subtilybėmis galės nemokamai pasinaudoti klubo trenerių paslaugomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento