Sportas gyvai

Lietuvos čempionate – daugiau nei tūkstantis orientacininkų

Marijampolėje vykusiame Lietuvos orientavimosi čempionate išdalinti medaliai net trijose distancijose. Jose startavo daugiau negu tūkstantis orientacininkų.

Varžybose buvo dalinami ne tik medaliai, bet ir vardiniai kvietimai atstovauti Lietuvai Pasaulio orientavimosi sporto bėgte čempionate Škotijoje.

Moterų varžybose čempionės titulą apgynė bei vietą Lietuvos rinktinėje užsitikrino Gabija Ražaitytė, kuri 3 km trasą su 19 kontrolinių punktų įveikė per 12 min. 44 sek. ir tik 10 sek. aplenkė antroje vietoje likusią „Medeinos“ klubo atstovę Teklę Emiliją Gvildytę. Trečiąją vietą užėmė Aušrinė Kutkaitė iš „Igtisos“ komandos. Po pietų vykusiose eliminavimo sprinto varžybose tos pačios trys merginos lipo ant nugalėtojų pakylos, tačiau šį kartą greičiausia buvo A.Kutkaitė, kuri tik 1 sek. aplenkė antroje vietoje likusią G.Ražaitytę. Trečioji buvo T.E.Gvildytė.

Orienteering.lt nuotr./Moterų varžybų nugalėtojos
Orienteering.lt nuotr./Moterų varžybų nugalėtojos

Vyrų varžybose Kevinas Olišauskis iš „Sako“ ekipos taip pat apgynė čempiono titulą bei užsitikrino vietą Lietuvos rinktinėje. Sportininkas 3.6 km trasą su 22 kontroliniais punktais įveikė per 12 min. 54 sek. ir net 20 sek. aplenkė antroje vietoje likusį Tadą Dementavičių iš Kauno „Gajos – Tako“ klubo. Bronzos medalis atiteko „S-Sporto“ atstovui Viliui Aleliūnui. Po pietų vykusiose eliminavimo sprinto varžybose čempionu tapo Lietuvos rinktinės lyderis Algirdas Bartkevičius, kuris trasos pabaigoje vilčių nepaliko antroje vietoje likusiam komandos draugui T.Dementavičiui bei bronzos medalį išplėšusiam K.Olišauskiui.

Orienteering.lt nuotr./Vyrų varžybų nugalėtojai
Orienteering.lt nuotr./Vyrų varžybų nugalėtojai

„Pavyko apginti čempiono titulą, tas džiugina. Prieš startą buvo šiek tiek nerimo, nes prie starto linijos stojo visi stipriausi sportininkai. Deja, bet kelintas kartas iš eilės, starte nepavyksta surasti starto pradžios, tad reikia šią klaidą ištaisyti iki Pasaulio čempionato, nes tai gali kainuoti labai brangiai. Trasa tiko ir patiko, man parankus kietas gruntas. Kiti sportininkai darė klaidų, o man jų pavyko išvengti“ – po finišo mintimis dalinosi Kevinas Olišauskis, kuris ne tik tapo Lietuvos čempionu, bet ir užsitikrino vietą Pasaulio čempionate Škotijoje, kuris vyks liepos 10 – 17 dienomis.

Antrąją varžybų dieną vyko mišrių sprinto estafečių varžybos, kuriose komandą sudarė du vaikinai ir dvi merginos. Čempionų titulą apgynė bei nepralenkiami buvo Kauno „Medeinos“ atstovai – Vilija Gvildienė, Jonas Markevičius, Kasparas Murėnas. T.E.Gvildytė. Nugalėtojams 46 sek. pralaimėjo bei sidabro medalį finišo tiesiojoje iškovojo „Ąžuolo“ komanda, o bronzos medaliai atiteko „Gajos – Tako“ ekipos atstovams.

Orienteering.lt nuotr./Kauno „Medeinos“ atstovai
Orienteering.lt nuotr./Kauno „Medeinos“ atstovai

Lietuvos orientavimosi sporto bėgte čempionatuose numatoma pertrauka, nes prasideda svarbiausi tarptautiniai startai. Birželio mėnesį vyks Europos jaunių, jaunučių čempionatas Lenkijoje, o liepos – Pasaulio čempionatas Škotijoje bei Pasaulio jaunimo čempionatas Čekijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius