Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos irklavimo viltys traukė pečiais: „Mums tai nebūdinga“

„Neslėpsim, kad esam tikrai nusivylusios“, – po nesėkmingo pirmojo starto Paryžiaus olimpinėse žaidynėse atsiduso Donata Karalienė.

„Liūdim truputuką... Tikrai galėjo būti geriau“, – pridūrė Dovilė Rimkutė.

Turbūt didžiausios Lietuvos irklavimo viltys šeštadienį moterų porinės dvivietės atrankoje netikėtai liko ketvirtos savo plaukime ir dėl patekimo į kitą etapą – pusfinalį – turės varžytis paguodos etape.

„Šis mūsų sezonas – toks banguotas. Atrodo, kad Europos čempionate sugebėjome save realizuoti (iškovoti sidabrą, – aut. past.), tačiau po jo tarsi pasimetėme ir neberandame savo ritmo“, – tęsė D.Karalienė.

35-erių Rio de Žaneiro žaidynių prizininkei, tuomet irklavusiai su Milda Valčiukaite – tai jau ketvirtoji olimpiada. 22-ejų Dovilei – debiutas.

„Dar turime šansą patekti į dvyliktuką per paguodos plaukimą rytoj. Tikimės ištaisyti klaidas“, – pažymėjo D.Karalienė.

„Techniniai niuansai... Reikia susikaupti... Jaudulio kažkokio didelio nėra, priešininkės – tos pačios. Nieko naujo, atrodo. Esame šiek tiek pametusios ritmą. Dar turime šansą grįžti, tad tikimės, kad viskas dar bus gerai. Rankų nenuleidžiame dar tikrai“, – pildė D.Rimkutė.

Paryžių toliau prausiant lietui lietuvės savo atrankos plaukime finišavo ketvirtos iš keturių. Tiesioginius bilietus į pusfinalius užsidirbo pirmasis trejetas.

Vytauto Dranginio nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė
Vytauto Dranginio nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė

Mūsiškės iš pradžių ir plaukė trečios, tačiau antroje distancijos pusėje praleido į priekį aires (6:52.61). Galiausiai, matydamos, kad pasivyti nepavyks, D.Karalienė ir D.Rimkutė (6:59.62) ėmė taupyti jėgas rytoj vyksiančiai paguodai, kurioje 4 įgulos varžysis dėl 3 kelialapių.

„Sunku pasakyti... Mums, iš tikrųjų, net nebūdinga nepagreitėti antroje distancijos pusėje. Ir jau turėjome pranašumą prieš aires... Kartais sunku paaiškinti tai, kas įvyksta. Nesugebėjome viena kitai padėti valtyje“, – atsakymų ieškojo itin patyrusi D.Karalienė.

„Sportas. Visko būna. Niekada negali prognozuoti... Atrodo, sezoną gali pradėti gerai, o pabaigti – apačioje...“ – pečiais traukė ir jaunesnė D.Rimkutė.

Vytauto Dranginio nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė
Vytauto Dranginio nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė

„Paguodos plaukime paskutinį sykį plaukėme pasaulio taurėje Liucernoje, kur irgi turėjome labai nuviliantį startą. Tikimės, kad šįkart bus geriau“, – vylėsi D.Karalienė.

„Dar niekas neprarasta. Dar galime viską pakeisti“, – įsiterpė D.Rimkutė.

Vytauto Dranginio nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė
Vytauto Dranginio nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė

Pirmiausia dabar reikės patekti į pusfinalį – paguodos plaukime rytoj aplenkti bent vienas varžoves. Bet lengva nebus, įspėja D.Karalienė: „Mūsų rungtyje varžosi 13 geriausių pasaulyje. Silpnų čia nėra. Nėra tokių, kurios lengvai atiduotų savo vietą (pusfinalyje). Teks pakovoti.“

Primename, kad šeštadienį atrankos barjerus įveikė vienvietes valtis irkluojantys Viktorija Senkutė ir Giedrius Bieliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus