Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvos moterų regbio-7 rinktinė iš Belgrado grįš su bronzos medaliais

Belgrade (Serbija) pasibaigusiame Europos moterų regbio-7 čempionato „Conference“ diviziono turnyre Lietuvos rinktinė iškovojo bronzos medalius.
Lietuvos rinktinė.
Lietuvos rinktinė. / LRF nuotr.
Temos: 2 Regbis Belgradas

Čempionato pusfinalyje lietuvės 7:26 (7:14) pralaimėjo Slovakijos ekipai. Taip mūsiškės neįgyvendino maksimalaus plano ir neiškovojo kelialapio į aukštesnį divizioną.

Lietuvės pirmojo kėlinio viduryje išsiveržė į priekį 7:0, bet vėliau iniciatyvą perėmė slovakės. Antrajame kėlinyje Slovakijos regbininkės surengė dar porą rezultatyvių atakų ir šventė pergalę. Slovakės vėliau finale pralaimėjo Moldovai, bet jos kartu iškopė į aukštesnį „Trophy“ divizioną.

Tuo tarpu lietuvėms liko kova dėl trečiosios vietos ir bronzinių apdovanojimų.

Paskutiniame susitikime Lietuvos komanda 24:10 (12:10) nugalėjo Kroatijos ekipą ir pasidabino bronzos medaliais.

Marija Lemziakova pirmoji prispaudė kamuolį varžovių įskaitiniame plote, bet vėliau kroatės atsakė dviem savo rezultatyviomis atakomis (5:10). Visgi dar pirmajame kėlinyje po Kamilės Radzevičiūtės žeminimo ir M.Lemziakovos realizacijos smūgio mūsiškės išsiveržė į priekį 12:10.

Antrajame kėlinyje lietuvių pranašumas buvo ryškesnis. Dar du žeminimus pelnė M.Lemziakova, dar vieną pridėjo Emilija Banytė ir Lietuvos rinktinė pelnytai iškovojo bronzos medalius.

„Mintys dvejopos. Nuotaikos šiuo metu yra geros, nes pavyko paskutinėse rungtynėse iškovoti pergalę bei pasidabinti medaliais. Pusfinalyje mums tiesiog pritrūko šalto proto. Per retai dalyvaujame tokio lygio varžybose, todėl merginos nesusitvarkė su spaudimu. Kitais metais iš naujo bandysime siekti kelialapio į aukštesnį divizioną“, – mintimis dalinosi Lietuvos rinktinės treneris Kristianas Tautvydas Jakuba.

Praėjusiais metais Lietuvos regbininkės „Conference“ divizione buvo ketvirtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius