Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos moterų tinklinio komandos pasitinka naująjį Baltijos lygos sezoną

Savaitgalį bus duotas startas naujam „Optibet“ Baltijos moterų tinklinio lygos sezonui. Jame varžysis devynios Baltijos šalių komandos, tarp jų dvi iš Lietuvos – Kauno „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė“.
„Kaunas“
„Kaunas“ / LTF nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Dar 2023 metais šios abi Lietuvos komandos spindėjo lygoje ir tarpusavyje žaidė turnyro finale. Tuomet triumfavo kaunietės, trečią sykį istorijoje į viršų kėlusios Baltijos čempionių taurę.

Visgi praėjęs sezonas abiem Lietuvos klubams buvo sudėtingesnis. Kaunietės neperžengė ketvirtfinalio barjero, o tarp autsaiderių buvusi Jonavos ekipa dėl įvairių sunkumų net nebaigė sezono.

„Kauno-VDU“ ekipai Baltijos lygos startas bus puiki praktika prieš kovas europiniame fronte. Spalio viduryje kaunietės žais CEV „Iššūkio“ taurės turnyro rungtynes su „Djopzz Zwolle“ (Nyderlandai) komanda.

Po nedidelės pertraukos prie Kauno komandos vairo stojo Vida Makauskienė. Jai talkins Viltė Bogdanovič.

„Po pertraukos grįžus prie trenerės darbo, matosi, kad komanda yra labiau subrendusi, motyvuota. Tai, žinoma, palengvina trenerio darbą. Kai žaidėjos stengiasi, labiau nori, tada sau ir komandai keli aukštesnius tikslus. Sieksime šiemet patekti į Baltijos lygos finalinį ketvertą ir apginti Lietuvos čempionių vardus. Taip pat norime kuo geriau pasirodyti CEV Iššūkio taurės varžybose. Tikimės, kad nebus traumų ir pavyks komandoje išlaikyti gerą darbinę atmosferą“, - kalbėjo V.Makauskienė.

Raimondos Strelkauskaitės treniruojama Jonavos komanda sezoną pasitinka atjaunėjusi bei pasipildžiusi keleta legionierių.

„Nors šiais metais susirinko labai jauna komanda, sulaukėme trijų šaunių legionierių ir mums sėkmingai pavyksta siekti bendrų tikslų. Džiugu, kad labai gerai komunikuojame komandoje jau nuo pasirengimo sezonui stovyklos Šventojoje. Kaip sako trenerė, turime ypatingą ryšį. Žinoma, iš tinklinio pusės dar turime kur tobulėti. Todėl sunkiai dirbame treniruotėse ir visos nekantraujame išbandyti savo jėgas Baltijos lygoje“, - mintimis dalinosi „Aušrinės“ kapitonė Emilija Barkauskaitė.

Baltijos lygą Lietuvos komandos pradės viešnage Estijoje.

Šeštadienį „Aušrinė“ išvykoje žais su Tartu „TU-Bigbank“, o „Kaunas-VDU“ – su Talino „TalTech-Macta Beauty“. Sekmadienį ekipos apsikeis varžovėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas