Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lietuvos olimpiečius Paryžiuje rengs „Nike“

Kitą mėnesį Paryžiuje prasidėsiančiose vasaros olimpinėse žaidynėse Lietuvos atstovus matysime su „Nike“ aprangos kolekcija.
Lietuvos olimpiečiai
Lietuvos olimpiečiai / LTOK nuotr.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) pasirašė ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį su vienu iš sporto prekių rinkos lyderių pasaulyje. Patys pirmieji „Nike“ kolekciją, su kuria mūsiškiai važiuos į Paryžiaus olimpines žaidynes, išbandė LTeam nariai, įsiamžinę fotosesijoje.

Aprangų pristatymas primena apie artėjančius startus

„Pirmą kartą dalyvauju tokioje olimpinės aprangos fotosesijoje, tai labai džiaugiuosi. Kiekvienas olimpietis su nekantrumu laukia sužinoti kaip atrodys apranga. Be abejo, labai smagu ją pamatyti gražią ir patogią. Tikrai suteikia to jausmo, kad jau tuoj olimpinės žaidynės“, – fotosesijos metu sakė olimpinė prizininkė, irkluotoja Donata Karalienė.

Kartu su D.Karaliene „Nike“ olimpinę kolekciją pristatė dar du irkluotojai dvyniai Domantas ir Dovydas Stankūnai. Greta daugiau nei dviejų metrų ūgio irkluotojų fotosesijoje dalyvavo ir kitas aukštaūgis – savo debiuto olimpinėse žaidynėse su nekantrumu laukiantis 3x3 krepšinio komandos atstovas Aurelijus Pukelis.

LTOK nuotr./Aurelijus Pukelis
LTOK nuotr./Aurelijus Pukelis

„Tikrai smagu, tai yra nauja patirtis man. Viskas nauja, tokios fotosesijos, labai smagu, kad 3x3 krepšinis įstojo į olimpinę šeimą. Pasiruošimas prasidės maksimalus olimpinėms žaidynėms“, – sakė A.Pukelis.

Viena labiausiai patyrusių LTeam narių Paryžiuje būsianti penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė džiaugiasi, kad Lietuva bendradarbiauti pradeda su visame pasaulyje puikiai atpažįstamu prekės ženklu.

„Kokybiški drabužiai, tikrai labai patogūs, belieka laukti ir gerų rezultatų varžybose. Pirmą kartą mes olimpinėse žaidynėse būsime apsirengę su „Nike“ apranga. Smagu, kad būsime su tuo prekės ženklu, kuris taip puikiai žinomas visame pasaulyje“, – sakė jau į penktąsias olimpines žaidynes važiuosianti olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

LTOK nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
LTOK nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

Fotosesijoje dalyvavo ir į antrąsias savo olimpines žaidynes važiuosianti treko dviratininkė Olivija Baleišytė.

„Džiaugiamės bendradarbiavimu su vienu labiausiai pasaulyje atpažįstamu sporto prekiniu ženklu „Nike“. Likus jau visai nedaug iki Paryžiaus olimpinių žaidynių, susidomėjimas sportu pasiekia aukščiausią piką. Neabejoju, kad Prancūzijos sostinėje būsime ryškūs ir matomi ne tik už arenos ribų, bet ir savo pasirodymais didžiosiose arenose. Juk ir pati šių metų simbolika mūsų komandai yra ypatinga. Lygiai prieš šimtą metų Paryžiuje Lietuva sulaukė savo olimpinio debiuto ir dabar mes vėl grįžtame į Prancūzijos sostinę“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Lyderiaujantis sporto prekės ženklas

„Nike“ bendradarbiauja su lyderiaujančiomis sporto pasaulio lygomis, federacijomis, olimpiniais komitetais, komandomis ar individualiais atletais. Lietuvoje šis sporto prekės ženklas aktyviai bendradarbiauja su sporto federacijomis, klubais ir sportininkais.

„Labai džiaugiamės pradėję bendradarbiavimą su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu. Džiugu, kad mūsų geriausi sportininkai tiek olimpinėse žaidynėse, tiek ir kituose sporto festivaliuose galės dėvėti „Nike“ aprangą ir avalynę. „Nike“ yra žinomiausias sporto ženklas pasaulyje ir vilkėti šią gražią, žalią aprangą mūsų mažai šaliai, manau, yra tikrai didelis pasiekimas, įvertinimas mūsų atletų, jų pasiekimų ir sąlyginai garbė“, – sakė „Nike“ atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė.

LTOK nuotr./Lietuvos olimpiečiai
LTOK nuotr./Lietuvos olimpiečiai

Pats gamintojas skiria prioritetą nuolatinėms produktų inovacijoms, kokybės gerinimui ir dizainui – dėmesys skiriamas ir tvarumui, perdirbtų medžiagų panaudojimui.

„Produktas visada kuriamas atsižvelgiant į sportininkų poreikius. Gal žiūrovams prie televizijos ekranų kartais tai atrodo tiesiog sportinė apranga, tačiau daugybė detalių, tokios kaip siūlių vietos, besiūlės konstrukcijos, prigludimai prie kūno, tamprumas ir specialus audimas tose vietose kur kūnas labiau prakaituoja, patys audiniai sudaro labai didelę reikšmę“, – apie produkto ypatumus pasakojo M.Monstavičiūtė.

Lietuvos olimpinio fondo direktorė Lina Minderienė akcentuoja, kad likus kiek daugiau nei mėnesiui iki Paryžiaus olimpinių žaidynių pristatant apie LTeam bendradarbiavimą su „Nike“ ir „Sportland“, norima informuoti visuomenę apie vienintelę tokią oficialią olimpinę aprangą.

„Su „Nike“ ir „Sportland“ jau nuo metų pradžios buvome pradėję derinti detales dėl mūsų bendradarbiavimo sutarties, džiaugiamės pasiektu susitarimu visam olimpiniam ciklui. Juk šis prekės ženklas – vienas ryškiausių sporto sektoriuje. Norime visuomenę informuoti apie LTeam aprangą, kuri yra vienintelė oficiali mūsų olimpinė kolekcija Lietuvoje. Belaukiant svarbiausių lietuvių startų Paryžiuje ir patys sirgaliai galės įsigyti kolekciją su lietuviška atributika“, – sakė LOF direktorė L.Minderienė.

Paryžiaus vasaros olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis. Oficiali LTeam komandos kolekcija išskirtinai jau „Nike“ ir „Sportland“ parduotuvių lentynose kviečia palaikyti savus svarbiausiame vasaros sporto renginyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius