Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 26

Lietuvos orientavimosi sporto čempionate Vilniaus „Perkūno“ sportininkų triumfas

Daugiau nei 300 orientacininkų savaitgalį varžėsi dėl paskutinių medalių Lietuvos čempionate šių metų sezone.
Varžybų nugalėtojai
Varžybų nugalėtojai / Orienteering.lt nuotr.

Šeštadienį ir sekmadienį Alytuje, Vidzgirio miške, vyko Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas vidutinėje ir estafečių trasose.

Vyrų elito varžybose Lietuvos čempionu pirmą kartą karjeroje vidutinėje trasoje tapo Vilniaus „Perkūno“ klubo atstovas Lukas Petrovas. Apie 17,4 km trasą su 28 kontroliniais punktais čempionas įveikė per 55 min. 09 sek. ir tik 14 sek. aplenkė artimiausią persekiotoją Šarūną Dmukauską iš „Būdakalnio“ ekipos. Bronzą laimėjo Regimantas Kavaliauskas iš „Telšių“ komandos.

„Prieš varžybas buvo galima tikėtis gero rezultato, nes stipriausi šalies sportininkai yra išvykę į Pasaulio taurės varžybas. Smagu, jog pavyko trasą įveikti be didesnių klaidų ir pasiekti maksimumą. Labai patiko vietovė,, keliukai greitai važiuojami, bet techniški, su šaknimis“, – sakė pirmą kartą karjeroje Lietuvos čempionu tapęs L.Petrovas.

Moterų varžybose, kuriose reikėjo įveikti apie 14 km trasą su 24 kontroliniais punktais, Lietuvos čempione po šešerių metų pertraukos tapo Algirda Mickuvienė. Vilniaus „Perkūnui“ atstovaujanti sportininkė distanciją įveikė per 52 min. 30 sek. Antroje vietoje finišavusi Karolina Mickevičiūtė Juodišienė iš „Fortūnos“ komandos nuo nugalėtojos atsiliko 2 min. 4 sek. Trečią vietą užėmė Ramunė Arlauskienė iš „Būdakalnio“.

Antrą čempionato dieną vyko estafečių varžybos, kuriose startavo 60 komandų.

Pirmą kartą surengtose mišriose estafetėse elito grupėje čempionais tapo „Perkūno“ orientacininkai Aidas Žigilėjus, A.Mickuvienė, L.Petrovas. Sidabro medalius iškovojo Šiaulių „S-Sporto“ komanda Vesta Aleliūnienė, Vilius Aleliūnas ir Petras Andrašiūnas. Bronza atiteko Ignalinos „Būdakalnio“ atstovams Vyteniui Benečiui, Viktorijai Michnovič bei Šarūnui Dmukauskui.

Lietuvos orientavimosi sporto kalnų dviračiais sezonas baigsis spalio 21–22 dienomis Zarasuose, kur vyks Lietuvos taurės varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas