Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos paralimpiečiams – dizainerės staigmena

Trys Lietuvos nacionalinės paralimpinės rinktinės sportininkai, atstovausiantys mūsų šaliai Paryžiaus vasaros paralimpinėse žaidynėse, renginio išvakarėse pasipuošė išskirtiniais, dizainerės Eglės Čekanavičiūtės sukurtais rūbais, rašoma pranešime spaudai.
Raimeda Bučinskytė
Raimeda Bučinskytė / Lino Masioko nuotr.

Prancūzijoje gyvenanti dizainerė sako, kad kūrybinis darbas su šaule Raimeda Bučinskyte, plaukiku Edgaru Mataku ir dziudo imtynininku Osvaldu Bareikiu jai tapo ir maloniu profesiniu iššūkiu, ir stipriu motyvacijos šaltiniu siekiant tikslų gyvenime.

Lino Masioko nuotr./Edgaras Matakas
Lino Masioko nuotr./Edgaras Matakas

E. Čekanavičiūtės modeliais tapo Lietuvos paralimpinės rinktinės debiutantė, šaulė R. Bučinskytė, o taip pat trečią kartą žaidynėse dalyvausiantys plaukikas E. Matakas, dziudo imtynininkas O. Bareikis.

„Savo prekės ženklu „Gowns for Sport“ nagrinėju kūnų ir poreikių įvairovę ir kaip rūbas gali prisitaikyti, papuošti, įgalinti bet kurį žmogų, nusprendžiau pakalbinti sportininkus sudalyvauti projekte „Haute Performance“ (prancūziškai – aukštas meistriškumas). Sportininkų kūnai be galo įvairūs, kiekviena sporto šaka ištreniruoja vis kitokį figūros tipą.

Eglės Čekanavičiūtės nuotr./Osvaldas Bareikis
Eglės Čekanavičiūtės nuotr./Osvaldas Bareikis

Man buvo įdomu tyrinėti šiuos skirtumus ir pritaikyti jiems elegantiškus rūbus, papuošti. Norėjau parodyti sportininkus kitoje šviesoje, nei esame įpratę matyti, parodyti, kaip rūbas prisitaiko prie žmogaus judesių, poreikių, išbandymų, siekiant aukštų rezultatų. Paralimpiečiai tų išbandymų turi dar daugiau, norėjau juos papuošti, parodyti gražiais ir stipriais“ – apie idėjos papuošti paralimpinės rinktinės sportininkus gimimą pasakojo rūbų autorė E. Čekanavičiūtė.

Dizainerė atskleidė, kad su kiekvienu savo modeliu atskirai tarėsi, kokį rūbą sukurti, stengėsi įsiklausyti į Paryžiaus žaidynėms besirengiančių paralimpiečių R. Bučinskytės, E. Matako ir O. Bareikio lūkesčius.

Lino Masioko nuotr./Raimeda Bučinskytė
Lino Masioko nuotr./Raimeda Bučinskytė

„Kiekvienas žmogus turi savo rengimosi įpročius, o gal ir lūkesčius, kaip norėtų atrodyti ir jaustis. Man aprangoje labai svarbus patogumas, todėl, matuodami individualiai sportininkams siuvamus rūbus, mes didelį dėmesį skyrėme tam, kad rūbas nevaržytų judesių, kad žmogus jaustųsi patogiai, gražiai. Pradžioje kiekvienam pasiūlydavau kelis variantus, iš kurių sportininkai galėjo išsirinkti patinkančius rūbus. O jau per matavimus toliau dirbdavome kartu“, – kūrybinius užkulisius atskleidė E. Čekanavičiūtė.

Neatlygintinai paralimpiečius papuošusi dizainerė sako, kad jaučiasi mainais gavusi motyvacijos užtaisą. Esą darbas su paralimpiečiai jai suteikė naujų patirčių ir tapo įkvėpimo šaltiniu.

Lino Masioko nuotr./Edgaras Matakas
Lino Masioko nuotr./Edgaras Matakas

„Buvo labai įdomu išgirsti jų istorijas ir matyti, kaip, dažnai net ir skaudžios patirtys, juos sustiprino, užaugino ir suteikė ryžto. Žaviuosi tokiais stipriais žmonėmis, nes jie tikrai supranta daugiau, jie moka valdyti stipriausias emocijas, prisitaikyti kebliose situacijose ir būti lankstūs gyvenime. Mano nuomone, tai – milžiniškas šių žmonių pasiekimas. Susipažinau su šiltais žmonėmis“, – įspūdžiais dalijosi dizainerė.

Paryžiaus vasaros paralimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 28 – rugsėjo 8 d. Prancūzijos sostinėje. Lietuvai tai bus jubiliejinės, dešimtosios paralimpinės žaidynės po Nepriklausomybės atkūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas