Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Lietuvos rankinio lygoje – staigmena uostamiestyje ir pirma naujokų pergalė

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) staigmeną pateikė Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkai, svečiuose įtikinamai nugalėję vieną lygos favoritų Klaipėdos „Dragūną“. Lygos naujokų rungtynėse pirmą pergalę iškovojo po aštuonerių metų pertraukos į LRL sugrįžusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda.
Klaipėdos „Dragūno“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rungtynėse pergalę šventė alytiškiai, nugalrėję 37:29.
Klaipėdos „Dragūno“ ir Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rungtynėse pergalę šventė alytiškiai, nugalėję 37:29. / rankinis.lt

„Dragūno“ ir „Varsos-Stronglaso“ rungtynėse jau pirmame kėlinyje alytiškiai atitrūko nuo varžovų ir įpusėjus susitikimui pirmavo trimis įvarčiais 17:14. Po pertraukos Alytaus ekipa persvarą vis didino ir iškovojo užtikrintą pergalę rezultatu 37:29.

Antrą pergalę iš tiek pat galimų iškovojusiai ir į trečią vietą pakilusiai „Varsos-Stronglaso“ komandai Vilius Juozaitis pelnė 10 įvarčių, Tadas Stankevičius – 8, Arminas Stankūnas – 6. Po 4 rungtynių 5 taškus surinkusiai ir antroje vietoje esančiai „Dragūno“ ekipai Paulius Čėsna pelnė 8 įvarčius, Karolis Stropus – 5, Gytis Šmantauskas – 4.

„Rungtynės nebuvo lengvos ir rezultatas visiškai neatspindi rungtynių eigos. Buvo labai sunku tiek puolime, tiek gynyboje. Žinojome, jog „Dragūnas“ su nauju treneriu naudoja naujas gynybos sistemas ir puolime daug aktyviau žaidžia. Bet atsakingai ruošėmės šioms rungtynėms, vykdėm trenerio nurodymus ir maksimaliai išpildėm tai, ką buvome susitarę. Labai džiaugiamės pasiekta pergale, nes tikrai ne kiekvieną dieną ir netgi ne kiekvieną sezoną pavyksta Klaipėdoje atimti taškus iš „Dragūno“ komandos“, – sakė vienas Alytaus ekipos lyderių Tadas Stankevičius.

„Mums rungtynėms buvo labai prastos. Po paskutinių lygiosiomis pasibaigusių rungtynių su „Šviesa“, kai paleidome pergalę iš rankų, mus yra apėmusios slogios nuotaikos. Tai labai atsispindi žaidime. Apėmęs nepasitikėjimas ar tuo, ką mes darom, ar nepasitikėjimas pačiais savimi. Kaip ir visiems aišku kas ką turi daryti, bet atsirado mūsų komandiniame žaidime kažkokia duobė. Turime komandoje pakankamai patirties, tai turime grįžti į savo režimą kaip praėjusį sezoną“, – komentavo vienas labiausiai patyrusių „Dragūno“ rankininkų Karolis Stropus.

Atkakliai klostėsi į LRL šį sezoną po ilgos pertraukos grįžusių Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ir Varėnos „Ūlos“ komandų susitikimas. Lygus rezultatas 21:21 švieslentėje degė iki 37 min., tačiau įpusėjus antram kėliniui šeimininkai „Pieno žvaigždžių“ rankininkai laimėjo atkarpą 4:0 ir iškovojo pergalę rezultatu 36:31.

Per 3 rungtynes 3 taškus iškovojusi „Pieno žvaigždžių“ ekipa pakilo į ketvirtą vietą. Be taškų liekančiai „Ūlai“ tai buvo trečias pralaimėjimas.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė ukrainietis Oleksandras Kasai, pelnęs 10 įvarčių, Mindaugas Barzdenis prie pergalės pridėjo 7 įvarčius, Ignas Kuprevičius – 6. „Ūlos“ komandai Deivas Eidukonis pelnė 11 įvarčių, Rokas Alekšiūnas ir Gytis Zadarnauskas įmetė po 4 įvarčius.

„Kaip ir tikėjomės, rungtynės buvo sudėtingos. Kaustė ir jaudulys, nes mums tai pirmos rungtynės namuose ir dar prieš tokį varžovą, kur reikia būtinai imti taškus. Pirmas kėlinys parodė, kad jaunimas dar „dega“ tokiose situacijose, kur to neturėtų būti. Aišku, gerai, kad turime patyrusių žaidėjų, kurie išgelbėjo komandą. Puikus jausmas žaisti namų arenoje. Džiaugiamės, kad rankinis grįžo į Pasvalį“, – teigė „Pieno žvaigždžių“ treneris Gintaras Paškevičius.

Artimiausios LRL rungtynės vyks spalio 2 d. Abi pergales iškovojusi „Varsa-Stronglasas“ namuose priims čempionės titulą ginančią LRL lyderę Vilniaus „Šviesą“. Vicečempionas „Dragūnas“ viešės sostinėje, kur susitiks su HC „Vilnium“, o Kauno „Granito-Kario“ rankininkai namuose rungtyniaus su „Pieno žvaigždžių“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas