Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 08

Lietuvos šaudymo į skraidančius taikinius čempionai apgynė savo titulus

Šiandien pasibaigė dvi dienas Vilniuje LOSC šaudykloje vykęs šaudymo į skraidančius taikinius Lietuvos čempionatas apvalioje (SKEET) ir tranšėjinėje (TRAP) aikštelėse. Be stipriausių Lietuvos sportininkų čempionate taip pat dalyvavo svečiai iš Latvijos.
Taiklus šūvis
Taiklus šūvis / Organizatorių nuotr.

Tranšėjinėje aikštelėje Lietuvos čempiono titulą apgynė marijampolietis Rytis Sventickas. Jis kvalifikacinėse varžybose pataikė į 104 taikinius iš 125 galimų, o finale, kuriame dalyvavo šeši geriausiai kvalifikacinėse varžybose pasirodę sportininkai pataikė į 41 lėkštutę iš 50 galimų. Sidabras atiteko vilniečiui Algirdui Keršuliui (kvalifikacijoje 104 iš 125 ir finale 37 iš 50), kuris pranoko trečioje vietoje likusį kitą vilnietį Paulių Rakštį (kvalifikacijoje 82 iš 125 ir finale 29 iš 40).

Apvalioje aikštelėje lygių nebuvo čempiono titulą gynusiam vilniečiui Ronaldui Račinskui. Jis kvalifikacinėse varžybose pataikė į 118 lėkštelių iš 125 galimų ir artimiausią varžovą aplenkė net 12 taškų. Finale R. Račinskas taip pat šaudė užtikrintai ir pataikė į 54 taikinius iš 60 galimų. Toks finalo rezultatas būtų garantavęs vilniečiui bronzos medalį Tokijo Olimpinėse žaidynėse. Sidabrą pelnė svečias iš Latvijos Kasparas Avensas (kvalifikacijoje 104 iš 125, finale 48 iš 60). Bronza atiteko vilniečiui Rolandui Lisauskui (kvalifikacijoje 103 iš 125, finale 40 iš 50).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant