Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 02 06

Lietuvos tekvondo žvaigždės mirtį vis dar gaubia nežinomybė

Savaitgalį Lietuvą pasiekė liūdna žinia apie geriausio šalies tekvondo kovotojo Aurimo Klemo mirtį. Nors praėjo kelios dienos, kol kas klausimų šioje istorijoje yra kur kas daugiau nei atsakymų.
Aurimo Klemo mirtis užminė daug mįslių
Aurimo Klemo mirtis užminė daug mįslių / „Facebook“ nuotr.

Devyniolikmetis sportininkas netikėtai penktadienį mirė Los Andžele, Jungtinėse Valstijose.

Tragedija įvyko po „US Open“ varžybų. Pernai Aurimas tapo šio turnyro nugalėtoju, šiemet po dviejų pergalių kovą dėl medalio pralaimėjo.

Treneris Ro­mual­das Mont­vi­das sportininko pasigedo po pusryčių. Aurimas rastas sukniubęs viešbučio kambaryje.

Manoma, kad sportininkui sustojo širdis, tačiau apie tikrąją mirties priežastį, net ir praėjus kelioms dienoms, Lietuvos tekvondo federacijos (LTF) vadovai gali tik spėlioti.

„Praėjo kelios dienos, tačiau iš JAV institucijų kol kas – tyla. Nesame gavę absoliučiai jokios informacijos. Tiesiog laukiame“, – 15min pasakojo LTF generalinis sekretorius Žymantas Bražiūnas, kuris praeityje Šiauliuose taip pat yra treniravęs iškiliausią mūsų šalyje šio korėjiečių kovos meno, paremto daugiausia spyriais, atstovą.

Pasak Ž.Bražiūno kol kas LTF pavyko išsiaiškinti tik tiek, kad draudimo kompanija padengs visas su šia nelaime susijusias išlaidas ir palaikai tikrai bus grąžinti į Lietuvą.

„Draudimas tikrai viską apmokės ir čia jokių problemų kilti neturėtų, – teigė federacijos generalinis sekretorius. – Už palaikų pargabenimą atsakingi draudėjai. Jie dabar viską derinsis su amerikiečiais ir sportininko tėvais.“

Ž.Bražiūnas neslėpė, jog šiomis dienomis girdėjo įvairių šios nelaimės priežasčių interpretacijų, bet dar sykį patikino, kad jokios informacijos federacija kol kas nėra gavusi.

„Kai sulauksime bent menkiausios informacijos, pasidalinsime ja federacijos paskyroje socialiniame tinkle. Man pačiam teko jau girdėti įvairių interpretacijų, pradėjo sklisti įvairūs gandai, tačiau iš tiesų dar nieko nežinome“, – užtikrino Ž.Bražiūnas.

Anot jo, kol kas nėra informacijos ir apie tikslią mirties priežastį dėl tyrimų.

„Jungtinėse Valstijose turbūt yra atliekami tyrimai. Varžybų organizatoriai turi visus Aurimo trenerio kontaktus, kalbėjosi su juo po nelaimės. Bet kol kas ir jis jokių žinių neturi. Treneris jau parskrido į Lietuvą, bet naujienų jokių taip pat nesulaukė, nors yra pagrindinis kontaktinis asmuo“, – apie paslapties skraiste vis dar apgaubtą istoriją pasakojo Ž.Bražiūnas.

Priminsime, jog A.Klemas prieš iškeliaudamas kitapus Atlanto atliko medicininę patikrą. Rezultatai buvo teigiami, sportininkui leista dalyvauti varžybose. Pastaruoju metu jam buvo atlikti keturi dopingo testai – visi buvo neigiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas