Sportas gyvai

Lietuvos U18 merginų tinklinio rinktinė pradėjo pasiruošimą istoriniam debiutui

Istorinį Lietuvos tinkliniui kelialapį į finalinį Europos U18 merginų čempionatą iškovojusi nacionalinė jaunių merginų komanda pradėjo pasiruošimą neeiliniam išbandymui.
Lietuvos U18 tinklinio rinktinė
Lietuvos U18 tinklinio rinktinė / nuotr. LTF
Temos: 1 Tinklinis

Europos U18 merginų tinklinio čempionatas vyks liepos 1-12 dienomis. Kęstučio Galdiko ir Astos Jansonienės treniruojama Lietuvos U18 merginų tinklinio rinktinė Europos čempionate žais II grupėje su Graikijos, Turkijos, Lenkijos, Bulgarijos, Vokietijos, Vengrijos ir Suomijos komandomis. Šios grupės kovos vyks Heraklione (Graikija).

„Visos žaidėjos pailsėjo po savo kovų Lietuvos ir Baltijos mokyklų čempionatuose ir į pirmąją stovyklą suvažiavo su labai geromis nuotaikomis ir pasiruošusios dirbti. Pirmas tris dienas dirbome su fizinio rengimo treneriu Artūru Vincėlovičiumi, kuris su vilnietėmis dirba jau kurį laiką. Darbas atliktas tikrai geras“, - kalbėjo K.Galdikas.

Po įtempto darbo Lietuvos rinktinės tinklininkės turėjo galimybę kartu ir atsipalaiduoti. Dar gana šviežias Molėtų baseinas suteikė galimybę lietuvėms paplaukioti ir prasmingai praleisti laiką.

„Esame dėkingi rėmėjams, kurie apmokėjo pirmąją stovyklą. Dėl to merginos turi pilnavertį pasiruošimą – su kokybiškomis treniruotėmis, kurias veda savo srities specialistai, bei poilsiu“, - džiaugėsi K.Galdikas.

Prie merginų pasiruošimo prisideda vis daugiau rėmėjų, tinklinio mylėtojų, galimybių padėti merginoms ieško ir savivaldybės bei sporto mokyklos . Tai yra didelė paspirtis, nes įveikus du atrankos etapus ir patekus į finalinį etapą, išlaidos išauga smarkiai, o kuklų biudžetą turinčiai Lietuvos tinklinio federacijai (LTF) atsiranda nemažas iššūkis.

Dėl to LTF kviečia visus prisidėti prie paramos šiai U18 merginų rinktinei. Tą paprastai galima čia: https://events.ltf.lt/lt/direct/shop/shop/p/tapk-rinktines-dalimi?id=62

Lietuvos rinktinės treneris džiaugiasi, kad savotiškos pagalbos sulaukė iš Estijos – šios šalies tinklinio treneris suburs Estijos 18-mečių rinktinę, su kuria lietuvės birželio pabaigoje sužais draugiškas rungtynes.

„Džiugu, kad visos rinktinės narės yra sveikos, todėl galime dirbti pagal planą. Manau, kad tokio pasiruošimo dėl finansų trūkumo Lietuvos tinklinio rinktinės dar nėra turėjusios. Tik gerų žmonių dėka mes turime tikrai puikias sąlygas. Jeigu prieš atrankos turnyrus mes susirinkdavome kelis kartus po dvi dienas, tai dabar bendrai turėsime 15-16 dienų pasiruošimo“, - pabrėžė K.Galdikas.

Pasiruošimas vyksta ir trenerių štabe. Lietuvos tinklinio federacijos dėka, prie jaunių rinktinės per draugiškas rungtynes prisijungs profesionalus statistikos specialistas iš Estijos, kuris darys varžovių analizes ir padės komandai pasiruošti prieš varžybas ir varžybų metu. To Lietuvoje iki šiol neturėjo niekas, nes mūsų šalyje tokie specialistai apskritai nėra ruošiami.

K.Galdikas dėkoja ir fizinio rengimo treneriui A.Vincėlovič, kuris aukoja savo laiką, kad galėtų padėti geriau pasiruošti tinklininkėms čempionatui, kuris truks dešimt dienų. Kadangi pats A. Vincėlovič vis dar aktyviai sportuoja ir yra vienas geriausių Lietuvos tinklinio čempionato žaidėjų, o taip pat jau eilę metų dirba fizinio rengimo treneriu, jo patarimai merginoms yra ypač naudingi.

Pagalbos kreiptasi ir į žinomą psichologą Šarūną Klizą, kadangi komandai svarbus yra ne tik fizinis, bet ir psichologinis pasiruošimas.

„Pagal trenerių sudėliotą planą, turėsime maksimalų pasiruošimą“, - pridūrė K.Galdikas.

Lietuvos tinklinio federacija (LTF) džiaugiasi, kad bendros pastangos bei visos bendruomenės susitelkimas leidžia merginoms su gera energija ruoštis svarbiausiam, kol kas, karjeros išbandymui.

„Vienas smagiausių dalykų yra jausti visų įsitraukimą, kadangi prie pagalbos merginoms prisideda labai daug tinklinio bendruomenės narių – nuo senelių, tėvelių iki pačių, vis dar žaidžiančių tinklininkų, kurie puikiai supranta, ką reiškia patekti į čempionatą ir neturėti lėšų jam pasiruošti tinkamai. Iš bendruomenės ateina labai šiltas palaikymas. Smagu jausti visų įsitraukimą bandant ieškoti kelių padėti merginoms, kiekvienas stengiasi įtraukti savo bendruomenės dalį. Esant trenerių iniciatyvai, semiamasi patirties ir su kolegomis iš kitų šalių, treneriai bendradarbiauja tarpusavyje ir stengiasi padėti. Labai esame dėkingi prisijungiantiems specialistams, kurie aukoja savo asmeninį laiką, kad galėtų prisidėti prie merginų sėkmės. Aš labai tikiuosi, kad merginos tai irgi vertins ir šią patirtį prisimins tolimesniame savo sportinės karjeros kelyje ir šis žmonių bendrumas suteiks joms stiprybės ir maksimalaus užsidegimo Graikijoje. Tik kartu mes galime daugiau“, - teigė LTF generalinė sekretorė Alisa Česnulevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius