Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 16

LTOK vadovė D.Gudzinevičiūtė žada suteikti visą reikiamą paramą baltarusių sportininkams

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovė Daina Gudzinevičiūtė žada suteikti visą reikiamą paramą baltarusių sportininkams, kurie gali atvykti į Lietuvą bėgant nuo represijų Baltarusijoje.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

BNS D.Gudzinevičiūtė sakė penktadienį dar kartą pažadėjusi tokią paramą garsiai ir tituluotai Baltarusijos plaukikei Aliaksandrai Gerasimenijai, kuri neseniai įsteigė Baltarusijos sporto solidarumo fondą ir prieš savaitę atvyko į Vilnių koordinuoti tolesnę paramą sportininkams.

„Su fondu buvome susitikę anksčiau, dabar taip pat kalbėjome apie tai, apie palaikymą sportininkams, kurie galimai gali atvykti treniruotis į Lietuvą. Mes, žinoma, suteiksime visą pagalbą, kurią galėsime“, – teigė D.Gudzinevičiūtė.

Ji pabrėžė, kad penktadieninis susitikimas su A.Gerasimenijai buvo ne olimpinio komiteto, bet „daugiau mano, kaip kolegės, kaip olimpinės čempionės ir buvusios sportininkės“ pokalbis.

Rugpjūtį įkurto Baltarusijos sporto solidarumo fondo vadovė, keliskart olimpinė prizininkė A.Gerasimenija teigia, kad fondas sieks suteikti „finansinę, psichologinę, logistinę ir bet kokią kitą pagalbą“ Baltarusijos atletams, kurie nukentėjo nuo režimo rankų. Fondo atstovai BNS nurodė, kad taip pat bus siekiama glaudesnių kontaktų su Tarptautiniu olimpiniu komitetu, Lietuvos ir Europos sporto organizacijomis, prašant sportininkų solidarumo su Baltarusijoje nukentėjusiais kolegomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas