Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 20

Matas Cimbolas EPT „High Roller“ pelnė 7 vietą ir 128 tūkstančius eurų

Vienai ryškiausių Lietuvos pokerio žvaigždžių finišas Europos pokerio turo (EPT) Prahos etape susiklostė išties sėkmingai. Matas Cimbolas 10 tūkstančių eurų įpirkos „High Roller“ turnyre prasiskynė kelią iki pat finalo, kur pelnė septintąją vietą ir prizą viršijusį 128 tūkstančius eurų.
Matas Cimbolas / organizatorių nuotr.
Matas Cimbolas / organizatorių nuotr.

EPT Prahos 10 300 eurų įpirkos „High Roller“ turnyre startavo 317 žaidėjų. Dalis jų pasinaudojo pakartotinės įpirkos galimybe, tad iš viso į kovą įsipirkta 407 kartus. Uždarius vėlyvą registraciją ir suskaičiavus įpirkas paaiškėjo, kad prizus čia pelnys 55 žaidėjai.

Iki šių prizų „High Roller“ mūšio lauke nepavyko nužengti Vladui Tamašauskui, tuo tarpu Tomas Jozonis išgyveno pakankamai ilgai, kad užimtų 30-tą vietą ir gautų paguodos apdovanojimą – 27 240 eurų.

Nors M. Cimbolui kova aukštos įpirkos turnyre prasidėjo ne kaip ir jis buvo priverstas atlikti pakartotinę įpirką, taip turnyro kainą pakeldamas iki 20 tūkstančių eurų, antrasis bandymas jam ėjosi daug geriau. Tautietis sėkmingai pasirodė ankstyvuose mūšio etapuose ir užsitikrino vietą finalinėje dienoje, kur atsinešė šeštą didžiausią žetonų krūvelę.

Finalinės dienos pradžia mūsiškiui klostėsi itin sėkmingai ir netrukus šalia jo stovėjo jau antras didžiausias žetonų bokštas. Kovai tęsiantis M. Cimbolas kiek susvyravo, tačiau netruko susigrąžinti prarastą poziciją, kuomet gavęs porą septynakių pasidvigubino prieš Jenso Lakemeierio tūzą ir valetą.

Neilgai trukus susiformavo ir neoficialus finalinis turnyro stalas, kurį M. Cimbolas pasiekė turėdamas šeštą iš devynių pagal dydį žetonų krūvelę. Varžybos prie stalo likus devyniems žaidėjams, M. Cimbolui nebuvo itin sėkmingos ir iš kovos pasitraukus dar dviems oponentams, mūsiškis atsidūrė autsaiderio pozicijoje. Kovą tęsiant septyniems žaidėjams M. Cimbolas turėjo mažiausiai žetonų ir netrukus visi jie atsidūrė stalo centre.

Suprasti akimirksniu

  • EPT Prahos "High Roller" turnyras
  • Įpirka - 10 300 eurų
  • 317 dalyvių viso sunešė 407 įpirkas
  • Prizinis fondas - 3,95 milijono eurų

Sustumti viską M. Cimbolas nusprendė gavęs vienspalves karalių ir dešimtakę. Jam atsakęs Vilijanas Petleškovas atvertė vienspalvius karalių ir valetą. Dominuojanti bulgaro kombinacija atsilaikė visose trijose gatvėse ir M. Cimbolo kelionė buvo baigta 7 pozicijoje. Už solidų pasirodymą mūsiškis buvo apdovanotas 128 700 eurų prizu.

Tuo tarpu EPT „High Roller“ ringe pergalę šventė britas Williamas Kassoufas. Tiesa po dviejų žaidėjų prizinio fondo dalybų čempionui atiteko mažesnis prizas. Antroje pozicijoje likęs kanadietis Patrickas Serda, čempiono titulą ir taurę W. Kassoufui sutiko perleisti už didesnį prizą, taigi kanadiečiui teko 719 000 eurų, o britui 532 500 eurų ir laimėtojo regalijos.

Apdovanojimas „High Roller“ kovoje nebuvo vienintelis, kurį M. Cimbolas pelnė EPT Prahos etapo turnyruose. Pagrindiniame šventės turnyre jis pasiekė 42-ą vietą ir 5 300 eurų įpirką pavertė 22 798 eurų prizu, o 1 100 eurų įpirkos „Eureka“ čempionate Londone šiuo metu gyvenantis lietuvis pasiekė 257-ą poziciją ir buvo apdovanotas 1 750 eurų prizu.

M. Cimbolo karjeros rezultatai taip pat neeiliniai. Iki šiol įvairiose pokerio kovose jis iškovojo daugiau nei 916 tūkstančių dolerių ir sėkmingiausių Lietuvos pokerio žaidėjų sąraše užima ketvirtąją vietą.

Tiesa, šešiaženklis laimėjimas M. Cimbolui nepadėjo užsitikrinti geriausio tarp lietuvių rezultato EPT Prahos festivalyje. Dar šventės starte Vladas Tamašauskas itin gausiame „Eureka“ pokerio turo pagrindiniame turnyre pelnė sidabrą ir 188 tūkst. eurų prizą.

EPT Prahos fiesta buvo paskutinis Europos pokerio turo etapas. Nuo kitų metų ši serija plečia geografiją po įvairiausius viso pasaulio miestus ir keičia pavadinimą į „PokerStars Live“.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas