Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Medaliais pasidabinusi Ukrainos golbolo rinktinė iš Paryžiaus grįš į Rusijos atakuojamą Poltavos sritį

Ukrainos golbolo (aklųjų riedulio) komanda, kuri lietuvius įveikė Europos čempionato finale ir taip iškovojo kelialapius į Paryžiaus paralimpines žaidynes, šiandien jų pusfinalyje įveikė dabartinius paralimpinius ir pasaulio čempionus brazilus ir pateko į Paryžiaus paralimpiados finalą.
Lietuvos ir Ukrainos golbolo rinktinės
Lietuvos ir Ukrainos golbolo rinktinės / IBSA nuotr.

„Jeigu jau pralaimėjome finale, tai gerai, kad iš visos Europos pralaimėjome būtent ukrainiečiams, kurie treniruojasi po bombomis“, – po Europos čempionato sakė Lietuvos golbolo komandos legenda Genrik Pavliukianec. Šiandien jis kaip karščiausias sirgalius palaikė Ukrainos rinktinę 5000 žiūrovų talpinančioje „Paris Suid“ arenoje.

Ukrainos golbolo rinktinės nariai gyvena ir treniruojasi Poltavos srityje, kur, vakar dienos pranešimais, po Rusijos raketų atakos mažiausiai 41 žmogus žuvo ir beveik 200 sužeista.

Siekiant apsaugoti paralimpinėms žaidynėms besiruošiančius sportininkus, porą savaičių iki Paryžiaus paralimpiados pradžios jie treniravosi Vokietijoje.

IBSA nuotr./Ukrainos ir Lietuvos golbolo komandų susitikimas Europos čempionate
IBSA nuotr./Ukrainos ir Lietuvos golbolo komandų susitikimas Europos čempionate

Ukrainos golbolo komanda augo daug mokydamasi iš Lietuvos žaidėjų ir trenerių. Mūsų šalyje golbolas kultivuojamas nuo 1992 metų. Ukrainiečiai į Lietuvą atvyksta praktiškai kasmet jau 20 metų, nuo tada, kai 2004 metais treneris Fedir Dubrovin sukūrė golbolo komandą Ukrainoje, kurią iki šiol ir treniruoja.

„Dėkoju Lietuvai – mes labai jaučiame jūsų palaikymą“, – Paryžiaus paralimpinių žaidynių metu sakė Ukrainos golbolo rinktinės treneris F.Dubrovin.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas