Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 04 28

Muaythai kovotojas Sigitas Gaižauskas: „Tailande pergalės lengvai neduos“

Tailande viešinčio Kauno „Titano“ sporto klubo kovotojo Sigito Gaižausko balandžio 26 d. laukė vienas didžiausių iššūkių gyvenime – kova aukščiausio lygio muaythai turnyre „Max Ultimate“.
Sigitas Gaižauskas Tailande
Sigitas Gaižauskas Tailande / Tarimpress“ nuotr.

Mėnuo sunkaus darbo treniruotėse bei per tris dienas numesti 7 kg, didžiulis ryžtas tobulėti davė vaisių. Su dvigubai daugiau patirties turėjusiu vietiniu kovotoju jis kovėsi kaip lygus su lygiu. Iki pat paskutinės akimirkos lietuvis tikėjo, jog laimėjo.

„Max Ultimate“ turnyro kovos Patajos kurorte vyksta kiekvieną sekmadienį. Tailandiečių ir užsieniečių dvikovas tiesiogiai transliuoja žymiausia Tailando televizija. Bilietai į areną kainuoja apie 44 eurus. Žinant, koks šalyje pragyvenimo lygis, pilna žiūrovų arena kiek stebina. Susidomėjimas didžiulis.

„Max Ultimate“ yra kovoję visi geriausi pasaulio Muay Thai kovotojai. Ruošiausi šiai kovai mėnesį: šešias dienas per savaitę po dvi treniruotes. Per tris dienas turėjau numesti 7 kg. Mažai valgiau, paskutinę dieną 34 laipsnių karštyje bėgiojau su sauna kostiumu.

Per pusantro mėnesio patobulėjau nemažai. Jaučiu, kad su kiekviena kova mano lygis tik augs

Pavyko. Prieš kovą svėriau 69,5 kg. Kovos metu, po paros – jau 76 kg. Sunku, atsiliepia sveikatai, tačiau kas tam nėra pasirengęs – lai žaidžia šachmatais“, – šmaikštavo S.Gaižauskas.

Ringe vaikinas, kurio pavardę tailandiečiams sekėsi ištarti sunkiai (vadina jį tiesiog Singa), niekuo nenusileido vietiniam kovotojui. Dvikova alsavo tikruoju muaythai kovos stiliumi: daug smūgių kojomis, keliais ir alkūnėmis.

S.Gaižauskas prisipažino, iki pat paskutinės akimirkos tikėjo, kad laimėjo. Tačiau pergalės, pasirodo, Tailande taip lengvai užsieniečiams nedalinamos. Teisėjas į viršų iškėlė priešininko ranką. Tai buvo septintasis iš Tauragės rajono Gaurės miestelio kilusio vaikino pralaimėjimas per 39 dvikovas.

„Vietiniams reginys patiko. Organizatoriai pasiūlė kovoti ir vėl. Stoti ringe prieš tailandietį – visad įdomu. Kai žinai, kad jie nuo 5 metų kovoja be apsaugų, supranti, kad tau dar reikia daug tobulėti. Kai kurie jų karjeras baigia sąraše turėdami po 300 ir daugiau dvikovų.

Per tris dienas turėjau numesti 7 kg. Pavyko. Prieš kovą svėriau 69,5 kg. Kovos metu, po paros – jau 76 kg. 

Kaip pasirodymą įvertino tailandietis treneris? Pagyrimais jis nesišvaisto. Treniruotėje tikrai ras, prie ko prisikabinti. Jo darbas – atrasti mano trūkumus.

Noriu padėkoti šeimai, draugams. Jaučiu jų palaikymą. Tai priduoda motyvacijos sunkiu pasiruošimo kovai metu. Iš Lietuvos gavau daug žinučių: „Tu laimėjai“. Ne man vienam pasirodė, jog kova buvo lygi“, – pasidžiaugė muaythai meistras.

Kartu su juo tą dieną ringe į kovą prieš tailandiečius stojo lietuvis Deividas Danyla (pralaimėjo taškais) ir turkas, slovakas, anglas bei šveicaras.

Tai buvo ne pirmoji S.Gaižausko kova Tailande. Kovo viduryje jis įveikė iranietį ir finale dėl pasaulio čempiono titulo pralaimėjo visa galva aukštesniam tailandiečiui. Antrojo raundo metu, plyšus ringo virvėms, abiems kovotojams netgi teko pabuvoti ant grindų. Krista iš dviejų metrų aukščio.

„Tuomet nebuvau pasirengęs tokio lygio kovai. Tailande treniravausi tik savaitę. Per pusantro mėnesio patobulėjau nemažai. Jaučiu, kad su kiekviena kova mano lygis tik augs“, – patikino S.Gaižauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas