Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naktiniame bėgime laukiami ir keturkojai: po varžybų – dūzgės Nemuno saloje

Rugpjūčio 23-iosios vakarą bėgikai rinksis į Kauno Nemuno salą. Šiame Laikinosios sostinės traukos centre vyks „Manvesta naktinis bėgimas“, pritrauksiantis beveik tūkstantį entuziastų. Praėjusiais metais šis renginys vyko Ąžuolyno parke, o į Nemuno salą atkeliaus pirmą kartą. To priežastis – lygi ir apšviesta trasa, rašoma pranešime spaudai.
Naktinis bėgimas
Naktinis bėgimas / Eglės Jasiukaitytės nuotr.
Temos: 1 Bėgimas

„Po praėjusių metų renginio supratome, kad norime persikelti į šiek tiek šviesesnę erdvę, nes Ąžuolyne tam tikros vietos nebuvo neapšviestos. Atsižvelgėme į dalyvių nuomones ir dėl to persikėlėme į Nemuno salą, kur apšviesta visur. Bėgimas naktinis, bet bėgsime saugiai, apšviestais takeliais“, – paaiškino renginio organizatorius Gytis Šumskas.

Įprastai masiniai bėgimo renginiai vyksta šviesiuoju paros metu. Vėlyvos varžybos neįprastos ir ilgus nuotolius bėgantiems profesionalams. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvei Vaidai Žūsinaitei-Nekriošienei suskaičiuoti čempionatams, kuriuose dalyvavo tamsiuoju paros metu, pakanka rankos pirštų.

Eglės Jasiukaitytės nuotr./Naktinis bėgimas
Eglės Jasiukaitytės nuotr./Naktinis bėgimas

„Kelios varžybos įsiminė, tarp kurių – universiada, vykusi 2011 metais Kinijoje. 10 000 m finalas vyko vėlai vakare, saulei seniai nusileidus. Buvo įdomi patirtis bėgti stadione, kuriame tamsu ir uždegtos šviesos. Bėgosi gerai, organizmas išsimiegojęs, pailsėjęs, bet psichologiškai buvo sunkiau – visą dieną turi kažką veikti. Pamiegojau dieną, o po miego atrodė tarsi kita diena“, – prisiminė V.Žūsinaitė-Nekriošienė.

Antrąkart mama prieš mažiau nei mėnesį tapusi olimpietė jau įveikė pirmuosius kilometrus treniruotėse ir planuoja sugrįžimą į bėgimo varžybas. Lengvaatletė kovoti svarbiuose čempionatuose labiau mėgsta rytais, tačiau jei bėgimo varžybos turi šventinę atmosferą, su mielu noru jame dalyvauja ir tamsiuoju paros metu.

„Labai priklauso nuo to, kokios varžybos ir kokie tikslai. Jei bėgimas tarsi šventė, tada vakarinis bėgimas tikrai smagiau nei keltis anksti ryte. Kaune bėgsiantiems dalyviams patarčiau rasti kažkokią veiklą, kad per daug negalvotų apie startą bei dieną numigti 20 minučių. Svarbiausia pasiskaičiuoti, kada pavalgyti bei neapkrauti kūno maistu. Ryte labai lengva, atsikeli, išgeri arbatos, suvalgai sumuštinį ir bėgi. O vakare reikia žiūrėti, prieš kiek valandų pavalgyti, ką valgyti tam, kad jaustumeisi lengvas ir nespaustų šono“, – sakė bėgikė.

Eglės Jasiukaitytės nuotr./Naktinis bėgimas
Eglės Jasiukaitytės nuotr./Naktinis bėgimas

Renginio organizatoriai dalyviams pažada gerą nuotaiką: po varžybų jų lauks dūzgės.

„Šios varžybos labiau primena šventę. Bėgikai susirenka apsirengę šviečiančia atributika ir bėga vakarėlio ritmu. Po renginio pačiame varžybų centre vyks dūzgės. Taip jau atsitiko, kad data sutampa su Baltijos kelio minėjimo koncertu, tad Nemuno saloje vyks nenutrūkstamas veiksmas: iš pradžių koncertas, o vėliau muzikos zona, kur galima neskubėti išsiskirstyti po bėgimo ir palinguoti į muzikos taktą“, – pasakojo G.Šumskas.

Dalyviams siūloma įveikti „Manvesta“ 10 km, „Freda“ 4 km bei „Acana“ 2 km distancijas, o pastarojoje yra laukiami ne tik bėgikai, bet ir jų keturkojai.

„Šiemet, kaip ir pernai, kviečiame bėgti su gyvūnais. Trūksta renginių, kur dalyviai galėtų ateiti su šuniukais. Norime pakviesti linksmai prasibėgti su keturkojais bendraminčių kompanijoje“, – nepalikti gyvūnų namuose kvietė G.Šumskas.

Plačiau apie renginį – naktinisbegimas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi