Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujo trenerio vedamos Lietuvos rankininkės pasiryžusios įveikti pasaulio čempionato atranką

Lietuvos moterų rankinio rinktinė pradėjo pasirengimą 2025 m. pasaulio čempionato atrankos turnyrui. Pirmadienį Alytuje treniruočių stovyklą pradėjusios Lietuvos rankininkės ketvirtadienį kelsis į Šiaulius, kur vyks pirmasis pasaulio čempionato atrankos turnyro etapas.
Herlanderis Silva
Herlanderis Silva / Rankinis.lt
Temos: 1 Rankinis

Šiaulių arenoje dėl vienintelio kelialapio į kitą atrankos etapą Lietuvos rankininkės kovos su Didžiosios Britanijos ir Graikijos rinktinėmis.

Penktadienį 19 val. Lietuvos rinktinė susitiks su britėmis, šeštadienį britės žais su graikėmis, o lemiamose rungtynėse sekmadienį 16 val. Lietuvos rankininkės kovos su Graikijos rinktine.

„Tai bus pirmas turnyras, kuriame stovėsiu prie Lietuvos rinktinės vairo. Tai yra mūsų kelio pradžia, kuri tikiuosi bus sėkminga, – sakė naujasis Lietuvos rinktinės treneris portugalas Herlanderis Silva. – Pirmadienį buvo tik aštunta mūsų bendra treniruotė. Moku kai kuriuos žodžius lietuviškai, tai padeda. Bet aikštelėje mes bendraujame su dideliu entuziazmu, o rankinio kalba yra daugiau nei universali. Taigi, mes vieni kitus puikiai suprantame.“

Naujame Lietuvos rinktinės trenerių štabe be H.Silvos dirba ir jo tautietis Joao Pinho bei Islandijoje ilgą karjeros dalį praleidusi lietuvė Gintarė Rašimienė.

„Manau, kad buvo geras sprendimas pasikviesti trenerį iš užsienio. Sutarti su nauju treneriu puikiai sekasi. Viskas vyksta labai sklandžiai ir tikimės, kad jis čia įdės daug darbo, pasidalins patirtimi ir atneš daug naujų žinių, – teigė Lietuvos rinktinės kapitonė Aušra Arciševskaja. – Kol kas didelių naujovių dar neįdiegėme. Kaip ir visi treneriai, daugiausia iš mūsų reikalauja gynybos ir greito puolimo. Tai yra labiausiai akcentuojama. O modeliuojamo žaidimo detalių tai tikrai neišduosiu.“

Tiek ir rinktinės treneris, tiek ir rankininkės kelia vienintelį tikslą – laimėti pirmąjį atrankos etapą ir tęsti kovą dėl kelialapio į pasaulio čempionatą. Per visą istoriją Lietuvos rankininkės pasaulio čempionato finaliniame etape yra žaidusios vienintelį kartą. 1993 m. pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė užėmė 13 vietą.

„Mes galime sukurti naują istoriją ir kiekviena iš mūsų norime būti tos istorijos dalimi. Visada keliami aukščiausi tikslai ir kiekviena rinktinės žaidėja galvoja tik apie aukščiausius tikslus. Manau, kad galime laimėti turnyrą Šiauliuose, – tvirtino A.Arciševskaja. – Abi varžovių komandos yra pajėgios, bet didesnę patirtį yra sukaupusios graikės. Būtent graikės turi stabiliausią komandą iš mūsų visų trijų turnyro dalyvių ir manau, kad jos bus pagrindinės mūsų varžovės. Treneris visą laiką kartoja, kad jeigu žaidžiame namuose, tai mes esame favoritės ir mes tai turime įrodyti. Žinoma, mums labai reikia sirgalių palaikymo ir tikiu, kad mes tai galime padaryti.“

„Visada kartoju savo žaidėjoms, kad jos yra favoritės kiekvienose rungtynėse. Mums labai svarbu tai įdiegti žaidėjoms, sirgaliams, federacijai. Todėl turime laikyti save favoritais, norint laimėti šias dvejas rungtynes, – sakė H.Silva. – Nuoširdžiai tikiuosi sirgalių palaikymo. Prašiau federacijos pakviesti į rungtynes kuo gausesnę rankinio bendruomenę ir kuo daugiau rankinio sirgalių. Tikiuosi, kad sulauksime gausaus žiūrovų palaikymo, nes mes žaidžiame jiems. Atiduosime viską, ką galime ir tikimės, kad sirgaliai mums labai padės. Bet privalome aikštelėje gerai atlikti savo darbą, kad žiūrovai ateitų ir į antrąsias mūsų rungtynes.“

Lietuvos rinktinės pagrindą sudaro mūsų šalies komandose rungtyniaujančios rankininkės. Į rinktinę atvyko ir trys legionierės, žaidžiančios Vokietijos ir Lenkijos klubuose.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Vartininkės: Saulė Česnulevičiūtė (Kauno r. „Cascada-HC Garliava“), Evita Žilionytė ir Kotryna Vasiliauskaitė (abi Vilniaus RSK „Eglė).
Kairieji kraštai: Austėja Rimkutė („Eglė“) ir Greta Rinkevičiūtė („SV Allensbach“, Vokietija).
Kairieji pusiau kraštai: Aušra Arciševskaja („MKS Piotrcovia“, Lenkija), Gabija Pilikauskaitė („Eglė“) ir Kamilė Rupeikaitė (Kauno „Žalgiris“).
Įžaidėjos: Martyna Ustilaitė („Cascada-HC Garliava“) ir Ana Andronik (Vilniaus SM „Sostinės tauras“).
Linijos žaidėjos: Rita Rakauskienė („Eglė“) ir Amelija Selivončikaitė („Žalgiris“).
Dešinieji pusiau kraštai: Vakarė Damulevičiūtė („HSG BAD Wildungen Vipers“, Vokietija) Singrida Kulikovaitė („Sostinės tauras“), Agnė Gudlinkytė („Žalgiris“), Goda Bernackaitė („Cascada-HC Garliava“) ir Dovilė Mižutytė (Klaipėdos „Dragūnas“).
Dešinieji kraštai: Mantė Voksresenskaja („Cascada-HC Garliava“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento