Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 04

„Nemaišyti sporto su politika“ siūlančias galvas Ukraina kviečia į rusų susprogdintą areną

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba kviečia sporto valdininkus, įskaitant ir Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentą Thomą Bachą, vis garsiau kalbančius apie rusų sugrąžinimą į sporto arenas, atvykti į karo naikinamą Ukrainą.
Ledo arena Družkivke ir IOC prezidentas Thomas Bachas
Ledo arena Družkivke ir IOC prezidentas Thomas Bachas / „HC Donbass“ klubo ir „Scanpix“ nuotr.

„Kiekvienas užsienio politikas ar sporto funkcionierius, prieš pasakydamas, kad „nemaišytume sporto su politika“, pirmiausia turėtų pamatyti šias nuotraukas“, – instagrame rašė D.Kuleba.

Ministras pasidalino nuotraukomis, kaip atrodo ledo arena Družkivkos mieste, Donecko srityje, į kurią pataikė rusų raketa.

Pranešama, kad sausio 2-osios naktį į Družkivką pataikė dvi rusų raketos, sužeidusios du vietinius. Ledo arena paskendo liepsnose. Gaisrą užgesinti pavyko, tačiau padaryta žala – milžiniška.

„Arena sugriauta rusų teroristų, – tęsė Ukrainos užsienio reikalų ministras. – Arena, kurioje varžėsi Ukrainos ir užsienio sportininkai. Čia treniravosi vaikai ir suaugę. Tai – viena svarbiausių arenų Ukrainoje, kurioje veikė didžiausia ledo ritulio ir dailiojo čiuožimo mokykla šalyje.“

„Vieninteliai smūgiai, kurie čia vykdavo, būdavo lazdų į ritulį. Kol sprogo „nepolitinės“ rusų bombos“, – piktinosi D.Kuleba.

„Kviečiu visus sporto funkcionierius, kurie nori sugrąžinti rusus į tarptautines varžybas, nes „juk nereikia maišyti sporto su politika“, įskaitant ir IOC prezidentą Th.Bachą, atvykti į ledo areną Družkivke ir patiems įsitikinti Rusijos „neutralumu sporte“, – tęsė ukrainietis.

„Galbūt tuomet pagaliau bus įsitikinta, kaip amoralu dangstytis sporto „neutralumu“. Rusija ir Baltarusija privalo prisiimti visišką atsakomybę dėl savo atakų prieš taiką, o jų sportininkai negali varžytis tarptautinėse arenose tarsi niekas nevyktų“, – ryžtingai užbaigė D.Kuleba.

„Nuo karo pradžios rusų okupantai sugriovė penkias mūsų ledo arenas“, – pranešė Ukrainos ledo ritulio federacija.

Skaičiuojama, kad Rusijai tęsiant kraugerišką karą Ukrainoje, žuvo daugiau nei 180 šios šalies sportininkų.

„Scanpix“ nuotr./IOC prezidentas Thomas Bachas
„Scanpix“ nuotr./IOC prezidentas Thomas Bachas

Tačiau IOC vadovas Th.Bachas metų pabaigoje nustebino daugelį pareikšdamas, jog jam gaila rusų ir baltarusių, kurie negali dalyvauti sporto varžybose, nes esą „kenčia dėl savo valdžios veiksmų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas