Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netektis Lietuvos žolės riedulio bendruomenėje: mirė trenerė R.Zubavičienė

Lietuvos žolės riedulio bendruomenė neteko gero ir nusipelniusio žmogaus. Anapilin iškeliavo Kelmės sporto klubo „Aušra” ir Kelmės sporto centro žolės riedulio trenerė Reda Zubavičienė. Jai buvo 59-eri.
Reda Zubavičienė
Reda Zubavičienė / Facebook nuotr.
Temos: 1 Žolės riedulys

Mirties priežastis neatskleidžiama.

„Vakar mes netekome vienos iš visų laikų geriausios moterų žolės riedulio trenerės Lietuvoje, – sakė Lietuvos žolės riedulio federacijos prezidentas Leonardas Čaikauskas. – Reda Zubavičienė per 30 metų savo darbo, įrodė savo kaip trenerės talentą ir sugebėjimus nuostabiame Lietuvos krašte Kelmėje, surasti ir suburti talentingiausias riedulininkes į stiprią komandą su savo braižu, charakteriu, kovingumu ir noru pirmauti. Reda mokėjo suburti tėvelių komandą, palaikyti ryšius ir organizuoti sporto šventes Kelmės sporto bendruomenėje.

Trenerės Redos auklėtinės A.Griškutė, K.Poškutė, R.Eimontaitė tapo Europos čempionėmis ir prizininkėmis. Lietuvos moterų rinktinės žaidėjos A.Paulavičiūtė, I.Paulavičiūtė, E.Kiseliovaitė, R.Andriulytė, V.Račkauskaitė ir kitos trenerės R Zubavičienės auklėtinės žaidė Lietuvos rinktinėse Europos moterų čempionatuose ir pasiekė puikių rezultatų.

Didelis skausmas dėl netekties, nesuvokiamas praradimas žolės riedulio bendruomenėje trenerės, pedagogės ir draugės...Reiškiame nuoširdžią užuojautą artimiesiems, komandos žaidėjams, tėveliams.“

Reda Barizaitė-Zubavičienė gimė 1965 m. balandžio 18 d. Šiauliuose. Mokėsi tuometinėje Šiaulių miesto 11 vidurinėje mokykloje, kurią ir baigė. 2006 metais Šiaulių universitete baigė pradinio rengimo ugdymo pedagogikos studijų programą ir įgijo mokytojo profesinę kvalifikaciją.
Savo sportinę karjerą pradėjo 1983 m. Šiaulių Tauro sporto klubo moterų komandoje, su kuria komandos sudėtyje iškovojo bronzos medalį SSSR čempionate (1985 m.) ir du kartus SSSR taurę (1985-1987 m.).

Šiaulių Tauro, Interstatybos, Eurovil komandų sudėtyje net 15 kartų tapo Lietuvos čempionato nugalėtoja, treniruojama Lietuvos nusipelniusio trenerio Rimanto Čaikausko.

Trenerės darbą pradėjo prieš 30 metų Kelmės sporto mokykloje, kur pasiekė puikių rezultatų per savo ilgą ir šlovingą karjerą tiek su sporto mokyklos auklėtinėmis, tiek su Sporto klubo „Aušra“ moterų komanda.

Nuo 1996 metų dirbo Kelmės mergaičių žolės riedulio trenerė. Trenerės R.Zubavičienės jaunosios žaidėjos ne kartą tapo Lietuvos jaunučių, jaunių ir jaunimo pirmenybių nugalėtojomis bei prizininkėmis. Lietuvos moterų čempionate Kelmės „Aušros“ moterų komanda kelis kartus tapo prizininkėmis, buvo sunkiai įveikiama komanda su savo braižu ir kietu trenerės vadovavimu. Trenerės R.Zubavičienės darbas buvo įvertintas ir ji buvo kviečiama vadovauti Lietuvos jaunimo ir moterų nacionalinėms rinktinėms.

2006 m. Europos jaunimo B čempionate Lietuvos rinktinė iškovojo pirmąją vietą ir kelialapį į A čempionatą. Rinktinei sėkmingai vadovavo trenerių Genutės Juodienės ir R.Zubavičienės duetas.

2009 m. Europos jaunimo uždarųjų patalpų čempionato finale Šiauliuose Lietuvos jaunimo rinktinė iškovojo aukso medalius, vadovaujamos sėkmingo trenerių dueto G.Juodienės ir R.Zubavičienės.

2020 m. LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė apdovanojo trenerę Redą Zubavičienę medaliu už nuopelnus.

2023-2024 metų Lietuvos moterų čempionate trenerės auklėtinės vėl pasidabino bronzos medaliais.

Su velione kviečiama atsisveikinti šeštadienį Kelmės laidojimo namuose S.Šilingo g. 6 12.00 val.

Sekmadienį 11.00 val. Šv.Mišios Kelmės Švc.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje S.Nėries g.10.

13.30 val. velionės išlydėjimas į amžino poilsio vietą Kelmės miesto kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi