Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 27

Norite greičiau sulieknėti: kokie produktai padės tai padaryti?

Norintys sulieknėti dažnai pasirenka vieną iš variantų – arba judėti, arba sureguliuoti savo mitybą, tačiau specialistai pataria šiuos du dalykus derinti. Tą ypač svarbu daryti vos tik pradėjusiems sportuoti, net jei tai yra tik vaikščiojimas. Reguliuoti mitybą svarbu siekiant nenuvarginti organizmo bei greičiau pasiekti užsibrėžtų tikslų.
Aitrioji paprika
Čili pipirai / Shutterstock nuotr.

Pristatome produktus, kuriuos vartodami galėsite sudeginti daugiau riebalų, pagreitinti medžiagų apykaitą ir tiesiog sulieknėti.

Neapdorotos kruopos. Virškindamas neapdorotą maistą kūnas sudegina dvigubai daugiau kalorijų nei prieš tai apdorotą, būtent todėl įvairios kruopos (grikių, avižinės, kviečių ir kt. kruopos) – puikus pasirinkimas!

Liesa mėsa (pvz. vištienos krūtinėlė). Proteinai turi didelį termogeninį efektą. Organizmas virškinimo metu sudegina apie 30 proc. liesoje mėsoje esančių kalorijų. Pavyzdžiui, suvalgę 300 kalorijų turinčios liesos vištienos krūtinėlės, sudeginsite apie 90–100 kalorijų.

Žalioji arbata. Sveikatos ir ilgaamžiškumo šaltinis, kurį sau gali leisti bene kiekvienas. Pasak „American Journal of Clinical Nutrition“ atlikto tyrimo, žmonės, išgerdavę po 4 puodelius žalios arbatos per dieną, numetė 3 kilogramus per 6 savaites. Ir tai - daugiau nė kiek nepakeitus savo įprasto gyvenimo ritmo (minimaliai sportuojant ir sveikai maitinantis). Atsigaivinimui po sporto ypatingai tinka ir šaldyta arbata, jeigu pabos – gerti karštą.

Lęšiai. Vienas puodelis lęšių suteikia net 35 proc. paros normos reikalingos geležies, taip pat skatina efektyvią medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, padeda kovoti su nerimu bei stresu. Beje, tai vienas iš pagrindinių reikiamą geležies kiekį vegetarų ir veganų racione suteikiančių produktų.

Čili pipirai. Kapsaicinas, tai medžiaga, kuri suteikia čili pipirams nepamirštamą skonį, šildo kūną iš vidaus ir padeda dar intensyviau deginti kalorijas. Čili pipirus galima vartoti neapdorotus, taip pat keptus, džiovintus, ar prieskonių pavidalu. Kapsaicinas skirtingomis formomis išlieka veiksmingas.

Informaciją parengė virtualių treniruočių portalas www.sportobirza.lt ir atletai.lt

Primename, kad pirmosios „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos Lietuvoje vyks balandžio 16 dieną, Vilniuje, Pavilnių regioniniame parke. Prisijunkite ir Jūs!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas