Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NSA vadovai su D.Banevič aptarė Paryžiaus olimpines žaidynes

Nacionalinė sporto agentūra pradėjo susitikimus su strateginių sporto šakų ar sportininkus į Paryžiaus žaidynes delegavusiomis federacijomis. Tikslas aptarti Paryžiaus olimpinių žaidynių rezultatus, pagrindinius pasirengimo svarbiausiam ketverių metų renginiui privalumus ir iššūkius.
NSA vadovų susitikimas su D.Banevič
NSA vadovų susitikimas su D.Banevič / NSA nuotr.

Tarp pakviestų sporto organizacijų ir Lietuvos sportinių šokių federacija. Susitikime dalyvavo sidabro medalį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse laimėjusi Dominika Banevič (Bgirl Nicka), jos mama Alina Banevič, federacijos prezidentas Gintaras Skorupskas, generalinė sekretorė Diana Gornatkevičienė, taip pat Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Nacionalinės sporto agentūros atstovai.

D.Banevič džiaugėsi, kad pasirengimas Paryžiaus olimpinėms žaidynėms buvo kokybiškas ir be trikdžių. Valstybės stipendija ir pasirengimui skirtos lėšos, pasak sportininkės, suteikė galimybę vykti į žaidynėms be psichologinės įtampos ir leido mėgauti tuo, ką ji myli – breiku.

„Kas man asmeniškai padėjo, tai sporto psichologo pagalba, nes psichologiškai buvo labai sunku paskutinėmis savaitėmis prieš olimpines žaidynes. Dirbu su Andriumi, jis man labai padėjo – susiskambindavome, padėjo ir tai, kad gyvai susitikome pas mane salėje. Šis žmogus padėjo sutvarkyti mintis, kad svarbiausia ne lūkestis laimėti, o pasimėgavimas darant tai, ką myliu. Važiavau į olimpines žaidynes ne tiesiog laimėti medalį, o padaryti tai, ką moku geriausiai ir pasimėgauti. Aišku, taip pat turėjau ir kineziterapeutą, ir fizinio rengimo trenerį, turėjome treniruočių stovyklas, mokytojus, kurių reikėjo. Visas pasiruošimas vyko tikrai sklandžiai ir nieko netrūko. Viskas buvo tobula“, – kalbėjo D.Banevič.

Beveik dvejus metus D.Banevič gauna ir valstybės stipendiją, už laimėjimus jai skiriamos valstybės premijos.

„Mūsų komanda – aš ir Nicka. Jeigu mums kažko reikia, iškart pasitariame ir skambiname Dianai (Lietuvos sportinių šokių federacijos generalinė sekretorė, aut. past.) ir viską susitvarkome. Beveik dvejus metus turime salę, kurioje Nicka gali treniruotis. Labai padėjo ir gaunama valstybės stipendija. Tikrai neturime jokių pretenzijų”, – per susitikimą sakė A.Banevič.

Per susitikimą Nacionalinės sporto agentūros direktorius Mindaugas Špokas pabrėžė, kad labai svarbu apie sportininkų patirtis ir lūkesčius dėl ateities išgirsti iš pirmų lūpų:

„Nickos medalis Paryžiuje – didis pasiekimas Lietuvai. Didžiuojamės šia motyvacija trykštančia dukters ir mamos komanda. Kartu su federacija šiandien jos patvirtino, kad per pasirengimą žaidynėms nieko netrūko. Asmeniškai žaviuosi Nicka – būdama septyniolikos ji rodo brandą, kuri ir yra reikalinga aukščiausio lygio sportininkams.“

Nacionalinė sporto agentūra susitikimus su sporto šakų federacijomis tęs ir kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas