Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Olimpinė diena sugrįš į pajūrį

2025 metais Olimpinę dieną švęsime Klaipėdoje – Lietuvos pajūryje didžiausia šalyje sporto šventė vyks birželio 7-ąją. Į Klaipėdą Olimpinė diena sugrįš po šešerių metų pertraukos – Danės upės skvere aktyvaus laisvalaikio entuziastai rinkosi 2019-aisiais.
„Olimpinės dienos 2022“ šventė
„Olimpinės dienos 2022“ šventė / LTOK/„LTeam“ nuotr.

Kaip ir kasmet, šis Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) organizuojamas visos dienos renginys bus nemokamas ir atviras visiems – norintieji galės išmėginti daugiau nei 100 sportinių ir kitų veiklų, aktyviai praleisti laiką, pabendrauti su olimpiečiais, laimėti dovanų ir linksmintis žinomo muzikos atlikėjo koncerte.

„Klaipėda yra aktyvaus gyvenimo būdo miestas, todėl Olimpinės dienos sugrįžimas į pajūrį yra svarbus ne tik sporto mylėtojams, bet ir visiems klaipėdiečiams. Ši šventė suteikia galimybę ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams išbandyti savo jėgas, susipažinti su naujomis sporto šakomis bei įkvėpti vieni kitus aktyviam gyvenimui.

Toks renginys į miestą pritraukia svečių iš visos Lietuvos ir leidžia pamatyti Klaipėdą ne tik kaip uostamiestį, bet ir sportišką bei atvirą bendruomenę. Didžiulė garbė, kad Olimpinė diena, 2025-aisiais sugrįžta į Klaipėdą. Tai šventė visiems – nuo jauniausių iki vyresnių, kuri tikiu įkvėps dar daugiau žmonių įsitraukti į aktyvų laisvalaikį“, – savo lūkesčius išsakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Ir nors iki šventės dar daugiau nei 8 mėnesiai, pasiruošimo darbai jau prasidėjo – praėjusią savaitę įvyko pirmasis LTOK vizitas Klaipėdoje.

„Susitikę su Klaipėdos miesto savivaldybės vicemere Lina Šukytė-Korsake bei Sporto, jaunimo ir bendruomeninių reikalų skyriumi buvo pradėtos brėžti Olimpinės dienos gairės. Sutarta, kad bus siekiama įtraukti kuo daugiau vietos jaunimo ir sporto atstovų, taip tikimasi didinti miesto fizinį aktyvumą.

Taip pat buvo apžiūrėtos kelios galimos renginio vietos – galutinis sprendimas bus priimtas įvertinus technines galimybes, žmonių srautų valdymo galimybes. Norima, kad Olimpinė diena būtų išskirtinė šventė ne tik miesto svečiams, bet miestiečiams“, – pasakojo LTOK renginių ir projektų vadovas Ignas Gibas.

Olimpinės dienos misija – supažindinti visuomenę su įvairiausiomis aktyviomis veiklomis, suteikti galimybę jas išbandyti, užmegzti ryšį su federacijomis, klubais, treneriais ar sportininkais. „Judėk. Sužinok. Atrask. Kartu“ – tai pasaulinis Olimpinės dienos šūkis, raginantis būti smalsiu ir išdrįsti susipažinti su sporto teikiamu džiaugsmu.

Lietuvoje pirmą kartą Olimpinė diena buvo surengta 1989 metų gegužės 13 dieną Vilniuje. 2015 metais sporto šventės organizatoriai pradėjo turą po didžiuosius Lietuvos miestus – džiugino Kauno (2015, 2022), Panevėžio (2018, 2023), Klaipėdos (2019), Vilniaus (2021), Alytaus (2017) ir Šiaulių (2016, 2024) gyventojus. 2020-aisiais Tarptautinė olimpinė diena Lietuvoje buvo paminėta virtualiu bėgimu, kuris suvienijo daugiau nei 3 000 tautiečių iš 31 valstybės visuose pasaulio žemynuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas