Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 25

Olimpinę svajonę įgyvendinęs šaulys K.Girulis – patenkintas: „Kremtuos tik dėl dviejų klaidų“

Karolis Girulis įgyvendino savo svajonę. 34-erių alytiškis sekmadienio popietę pasirodė olimpinėje Asakos šaudykloje ir dalyvavo orinio šautuvo iš 10 m atstumo šaudymo rungtyje. Ir nenusivylė. „Esu laimingas“, – palikdamas areną prisipažino 28-ąją vietą olimpinėse žaidynėse iškovojęs sportininkas.
Karolis Girulis
Karolis Girulis / Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr.

14-oje aikštelėje šaudęs moderniųjų technologijų fizikos bakalauro ir biofizikos magistro diplomus turintis šaulys iš Lietuvos puikiai pradėjo varžybas ir po pirmos dešimties šūvių serijos netgi pirmavo tarp visų 47 dalyvių.

Lėtą tempą dzūkas išlaikė ir solidžioje antroje serijoje, bet pademonstruoti tokio pat stabilumo vėlesniuose etapuose K.Giruliui nepavyko.

Lietuvis iš lėto leidosi bendroje klasifikacijoje ir varžybas baigė su 624.3 tašku ir 28-oje pozicijoje.

„Manau, jog tai yra tikrai geras rezultatas. Dalyvauti tarp pačių stipriausių šaulių ir užimti tarp jų poziciją lentelės viduryje yra geras pasiekimas. Klaidų buvo nedaug, ant savęs esu piktas tik dėl dviejų – galbūt buvo galima surinkti 2-3 taškais daugiau, tačiau nemanau, kad tas rezultatas būtų mane labai pakėlęs į viršų. Tai kam ruošėmės, tą ir padarėme. Tai yra mano vidutinis geras rezultatas ir pasiekti jį tokiose svarbios varžybose yra labai malonu. Esu laimingas“, – 15min kalbėjo K.Girulis.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Karolis Girulis
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Karolis Girulis

Jis neslėpė, kad šis startas jam buvo ypatingas, tad ir jaudulį tvardyti teko ne sykį.

„Malonumas šaudant atsiranda tada, kai tu jautiesi gerai, nedarai nesąmonių. Būna ir taip, kad reikia taikytis, nuspausti gaiduką, o tavo mintys būna išėjusios. Šį kartą viskas buvo kitaip. Jaudulys buvo didelis ir su juo ne kartą reikėjo tvarkytis. Kol jautėsi šviežumo jausmas, pradžia buvo labai puiki ir gera. Vėliau emocijos atslūgo, nurimo širdies ritmas, fokusas kiek atsileido ir jį kontroliuoti buvo labai sunku. Reikėjo atsišviežinti, atsigauti, bet bendrame kontekste likau savimi patenkintas“, – kalbėjo šaulys.

Pas Česlovą Pavilionį treniruotis pradėjęs K.Girulis pastaruoju metu olimpiniam startui ruošėsi padedamas serbų specialisto Nemanja Mirosavljevo. Paleidus paskutinį šūvį, serbas šiltai apkabino savo auklėtinį.

„Treneris irgi liko patenkintas. Jis pasakė, kad geresnio rezultato vargu ar galėjome tikėtis. Olimpinės žaidynės vyksta ne kiekvieną dieną. Jis rezultatu liko patenkintas, mums viskas dar yra priešaky, tad tikiuosi, kad ateityje bus dar geriau“, – kalbėjo K.Girulis.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Karolis Girulis su treneriu
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Karolis Girulis su treneriu

Istorinį kelialapį į Tokiją K.Girulis iškovojo gegužės mėnesį Kroatijos Osijeko mieste vykusiame Europos čempionate kulkinio šaudymo šautuvu 3×40 rungtyje (šaudoma iš 50 m atstumo gulint, klūpint ir stovint po 40 šūvių).

Per kvalifikaciją surinkęs 1184 taškus K.Girulis buvo trečias ir pateko į finalą. Ir nors finale tarp aštuonių šaulių lietuvis liko aštuntas, kelialapis vis tiek atiteko jam: Vengrijos atstovas, kuris iš finalininkų taip pat dar neturėjo vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse, dar prieš lemiamą kovą buvo diskvalifikuotas.

Olimpinėse varžybose iš 47 kvalifikacijoje dalyvavusių šaulių į finalą taip pat pateko tik aštuoni.

Tokijo olimpinėse žaidynėse K.Girulis dar startuos kulkinio šaudymo iš 50 m atstumo rungtyje.

„Net sunku pasakyti, kuri rungtis man yra parankesnė. Labai gerai jaučiuosi abejose“, – teigė K.Girulis.

K.Girulis yra trečias Lietuvos šaulys olimpinėse žaidynėse. Dabartinė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė (1996, 2000, 2004, 2008, 2012) ir Ronaldas Račinskas (2016) yra atstovavę šaliai stendinio šaudymo rungtyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito