Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 12

Olimpinį vandenį sudrumstęs D.Gudzinevičiūtės konkurentas – ar jį žino ir palaiko?

Kol Lietuva sulaikiusi kvapą laukia, kas bus išrinktas Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu, rinkiminė kova bręsta ir dar viename sporto fronte. Jau už mažiau nei mėnesio bus renkamas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovas. Iššūkį ilgametei prezidentei šįkart meta daugeliui sporto mėgėjų nelabai pažįstamas asmuo. O ką apie jį kalba sporto funkcionieriai?
Mantas Marcinkevičius
Mantas Marcinkevičius / Vytauto Dranginio nuotr.

Ketvirtadienį buvo oficialiai patvirtinti du kandidatai siekti LTOK prezidento posto: Daina Gudzinevičiūtė ir Mantas Marcinkevičius.

58-erių olimpinė čempionė iš Vilniaus gerai žinoma net menkiau sportu besidomintiems lietuviams.

Penkeriose olimpinėse žaidynėse dalyvavusi D.Gudzinevičiūtė darbą LTOK pradėjo dar būdama aktyvi sportininkė, kai tapo LTOK Generalinės asamblėjos nare. Vėliau buvo rinkta LTOK Sportininkų komisijos pirmininke, 2004 m. tapo LTOK Vykdomojo komiteto nare.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Daina Gudzinevičiūtė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Daina Gudzinevičiūtė

2012 m. Generalinė asamblėja pirmą kartą ją išrinko LTOK prezidente, o tada tvirtai užsėdusi šį postą D.Gudzinevičiūtė jame išliko iki šiol.

Ketvirtosios kadencijos siekiančios D.Gudzinevičiūtės konkurentas – kur kas paslaptingesnė asmenybė.

41-erių vilnietis yra prestižinio Luveno katalikiškojo universiteto vadovų magistrantūros absolventas, turintis septynerių metų patirtį Lietuvos olimpiniame judėjime.

M.Marcinkevičius 2018–2022 m. ėjo LTOK įsteigto Lietuvos olimpinio fondo (LOF) direktoriaus pareigas. Tuo metu jo viršininkė buvo ne kas kitas, o D.Gudzinevičiūtė, LOF fondo valdybos pirmininkė, bet galiausiai M.Marcinkevičiaus ir LTOK keliai išsiskyrė.

Justinos Apulskės nuotr./Mantas Marcinkevičius
Justinos Apulskės nuotr./Mantas Marcinkevičius

„Išsiskyrimas įvyko šalių susitarimu, jis išėjo iš mūsų prieš dvejus metus. Mes norėjome modernizuoti jo vadovautą poskyrį, olimpinį fondą, tad mūsų keliai išsiskyrė“, – apie dabartinį konkurentą rinkimuose sakė pati D.Gudzinevičiūtė, griežtai atmetusi pasvarstymus, jog LTOK atleido M.Marcinkevičių vienašališkai.

Suprasti akimirksniu

  • Dainos Gudzinevičiūtės kandidatūrą iškėlė: Lietuvos sporto federacijų sąjunga, Lietuvos fechtavimosi federacija, Lietuvos tinklinio federacija, Lietuvos imtynių federacija, Lietuvos vandensvydžio sporto federacija.
  • Manto Marcinkevičiaus kandidatūrą iškėlė: Lietuvos dviračių sporto federacija, Lietuvos laipiojimo sporto federacija, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija, Lietuvos triatlono federacija, olimpiečių atstovė Brigita Virbalytė-Dimšienė

Pastaruoju metu M.Marcinkevičius užėmė Vilniaus sporto centro direktoriaus pareigas, taip pat yra irklavimo ir triatlono federacijų viceprezidentu. Dar dirbdamas LTOK, jis vystė „LTeam“ ženklą.

Vis dėlto sporto mėgėjams tai – menkai žinoma pavardė.

15min pasidomėjo, ką apie D.Gudzinevičiūtės konkurentą žino sporto bendruomenė – įvairių sporto šakų federacijų vadovai?

Pažįsta, bet nekomentuoja

Turbūt artimiausiai su M.Marcinkevičiaus figūra turėtų būti susipažinęs Mindaugas Griškonis.

LTOK/Vytauto Dranginio nuotr./Mindaugas Griškonis
LTOK/Vytauto Dranginio nuotr./Mindaugas Griškonis

Abu šie vyrai yra buvę irkluotojai, o dabar užima svarbiausias pareigas Lietuvos irklavimo federacijoje – M.Griškonis yra prezidentas, M.Marcinkevičius – viceprezidentas.

Bet šių LTOK rinkimų kanalu vyrai irsis skirtingose valtyse – M.Griškonis pretenduoja tapti LTOK generaliniu sekretoriumi, jei rinkimuose triumfuos D.Gudzinevičiūtės komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi