Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Panevėžyje – pajėgiausių šalies badmintonininkų pasirodymai

„Svarbiausia – gerai sužaisti, – šypsojosi badmintonininkė Samanta Golubickaitė prieš didžiausią Lietuvoje tarptautinį turnyrą „RSL Lithuanian International 2024“. – Esu tobulėjimo procese, todėl laukiu starto, nes noriu toliau tobulėti, parodyti visiems mane palaikantiems, kaip žaidžiu ir tiesiog žaisti badmintoną. Žinoma, norisi ir laimėti, bet jeigu mėgausiuosi tuo, ką darau, viskas ateis“.
Samanta Golubickaitė
Samanta Golubickaitė / LBF nuotr.

Birželio 6-9 d. Panevėžio lengvosios atletikos manieže vyksiančiame badmintono turnyre dėl pasaulio reitingo taškų varžysis sportininkai iš 39 valstybių, rašo Lietuvos badmintono federacija.

„Iš savęs tikiuosi daugiau atsipalaidavimo ir mėgavimosi žaidimu, – neslėpė Kęstučio Navicko badmintono akademijos sportininkė, pirmajame vienetų atkrintamųjų varžybų rate susitiksianti su Indijos atstove Prashansa Bonam.

Šiais metais turnyre varžysis visi pajėgiausia Lietuvos badmintonininkai. Žiūrovai galės mėgautis ir Viltės Paulauskaitės, Jogailės Kelečiūtės, Edgaro Slušnio, Aivaro Kvedarausko, Danieliaus Beržanskio bei jaunojo Lietuvos talento, šalies čempiono Domo Pakšio žaidimu.

LBF nuotr./Samanta Golubickaitė
LBF nuotr./Samanta Golubickaitė

Birželio 6 dieną prasidės sportininkų kvalifikacinės varžybos, kuriose paaiškės kelialapių į atkrintamąsias laimėtojai, pusfinaliai ir finalai vyks sekmadienį (birželio 9 d.). Turnyro organizatoriai primena, kad įėjimas žiūrovams nemokamas.

„Panašiuose turnyruose turiu nemažai patirties, todėl puikiai žinau, kad žaidžiant tokiame lygyje neužtenka treniruotis kartą per dieną, – apie pasirengimą turnyrui kalbėjo S. Golubickaitė. – Fizinis krūvis tikrai nemažas, visada treniruojuosi dukart per dieną, bet artėjant varžyboms krūvis šiek tiek pamažinamas, kad kūnas nebūtų pervargęs. O psichologiškai svarbu galvoti, ką padarei dėl savęs – jeigu žinau, kad nuo iš savo pusės padariau viską, atsakingai ir disciplinuotai treniravausi, nepraleidau treniruočių, tobulinau savo silpnąsias puses, esu pasirengusi varžyboms ir neturiu dėl ko nerimauti“.

Prieš turnyrą kalbintas Rokas Lesinskas, besivaržysiantis vyrų ir mišrių dvejetų varžybose, priminė, kad „RSL Lithuanian International 2024“ jam taps pirmuoju suaugusiųjų tarptautiniu turnyru.

„Todėl man svarbiausia pasisemti kuo daugiau patirties, – šypsojosi jaunasis badmintonininkas. – Noriu pasirodyti kuo geriau. Užduotis labai paprasta – pasimėgauti savo žaidimu“.

Mišrių dvejetų varžybų atkrintamąsias R. Lesinskas su V. Paulauskaite pradės su turnyro reitinge pirmąją poziciją užimančia airių pora – Joshua Magee ir Moya Ryan.

„Manau, kad tai bus didelis iššūkis, bet esame gerai nusiteikę“, – dar kartą nusišypsojo Kęstučio Navicko badmintono akademijos auklėtinis.

„RSL Lithuanian International“ turnyras jau ketvirtą kartą vyks Panevėžyje – šiais metais dalyvauti varžybose užsiregistravo 315 sportininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius