Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskirtas naujas LTOK generalinis direktorius

Ketvirtadienį LTOK būstinėje vyko Vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu paskirtas naujasis LTOK generalinis direktorius Einius Petkus. Dukart olimpietis nuo 2017 m. vadovavo LTOK olimpinio sporto direkcijai, o prieš tai 5-erius metus buvo šios direkcijos direktoriaus pavaduotoju.
LTOK vykdomojo komiteto posėdis
LTOK vykdomojo komiteto posėdis / Elvio Žaldario nuotr.

Siūlymui paskirti naują generalinį direktorių VK nariai pritarė vienbalsiai, o posėdžio metu padėkota už ilgametį darbą šias pareigas 12 metų užėmusiam Valentinui Paketūrui.

VK nariai pritarė V.Paketūro atleidimui, o LTOK olimpinio sporto direkcijai vadovaus iki šiol šios direkcijos direktoriaus pavaduotoja buvusi Agnė Vanagienė.

„Sveikinu visus susirinkus į pirmą naujos kadencijos Vykdomojo komiteto posėdį. Laukia tikrai labai įdomus olimpinis ciklas, kurį vainikuos Los Andželo vasaros olimpinės žaidynės, vyksiančios 2028-ais metais, bet darbų su jomis turime jau ir šiai dienai. Sporto direkcijos vadovų laukia kelionė į Los Andželą jau šį pavasarį sprendžiant logistinius ir kitus techninius klausimus. Džiaugiuosi kolegų vidinės karjeros galimybėmis ir linkiu jiems visokeriopos sėkmės. Naujai paskirtas LTOK Generalinis direktorius Einius Petkus tikiu, kad padės užtikrinti dar modernesnį organizacijos valdymą, džiugu ir už Agnę Vanagienę, kuri pakilo pareigose tapus Olimpinio sporto direkcijos vadove“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Pirmasis aptartas klausimas pagal darbotvarkę buvo dėl LTOK Vykdomojo komiteto narių veiklos, programų ir komisijų klausimo. LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė iškėlė diskusiją aptariant olimpinio komiteto komisijų veiklas ir jų būtinumą – šiuo metu yra 19 skirtingų komisijų. Svarstoma įvertinti jų poreikį vykdant sporto veiklas ir sprendžiant organizacinius klausimus, nutarta kiekvienam parengti savo siūlymus dėl komisijų iki kito VK posėdžio.

LTOK prezidentė iškėlė klausimą dėl tradicinės Olimpinės dienos formato, pasiūlyta federacijoms organizuoti finalinius atskirų sporto šakų turnyrus šiame sporto renginyje, taip pritraukiant daugiau suinteresuotų grupių.

Siekiant įtvirtinti bendradarbiavimą su Lietuvos sporto federacijų sąjunga, jų organizuojami Lietuvos sporto vadybos apdovanojimai nuo šių metų bus apjungiami su LTOK. Šiemet jie vyks gruodžio 18 dieną, o LTOK pagerbs geriausius šių metų sportininkus gruodžio 19 d. tradiciniuose Lietuvos sporto apdovanojimuose.

Kitas LTOK VK posėdis vyks gruodžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento