Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 03

Per oro balionų varžybas Vilniuje išbandys eksperimentinę technologiją

Šventinį savaitgalį Vilniaus danguje bus matyti dar daugiau karšto oro balionų nei įprastai – rengiamos varžybos „Karaliaus Mindaugo taurė“. Jose bus išbandyta eksperimentinė pasaulinio lygio inovacija – renginį bus galima stebėti realiu laiku iš bet kurios pasaulio vietos.
Vingio parke – simbolinė vizuali akcija
Vingio parke – simbolinė vizuali akcija / „Go Vilnius“ nuotr.

Varžybos sostinėje jau tradiciškai sutampa su karantino pabaiga – taip buvo ir pernai birželio viduryje, kai sportininkai varžėsi paskutinėmis karantino dienomis.

Jos vyks nuo šeštadienio iki liepos 6-osios – Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos. Kaip tik šventinį vakarą oreiviams suplanuota ypatinga užduotis – key grab. Taip vadinama užduotis, kuomet skrisdamas pilotas turi pagriebti netoli nuo žemės pakabintą simbolinį raktą, o už tai laukia ypatingas prizas.

Jei orai bus palankūs, balionai į orą kils vakarais visas renginio dienas – keturis kartus. Planuojama, kad starto vieta bus Vingio parkas, išskyrus paskutinę dieną.

Dėl taurės kovos 14 sportininkų ne tik iš Vilniaus, bet ir Kauno, Klaipėdos, kitų šalies miestų. Tiesa, į dangų kils dar dukart tiek balionų – fiestos dalyvių. Šie 30 pilotų ne varžysis dėl taurės, o džiugins sostinės gyventojus ir svečius.

„Tęsiant 2020 metų tradiciją, oreiviai visišką karantino Lietuvoje atšaukimą ir aktyvaus turistinio sezono bei atostogų laikotarpio pradžią vėl pažymės sportinėmis oro balionų varžybomis“, – skelbia organizatoriai – Lietuvos oreiviių federacija, Vilniaus oreivių asociacija ir Oreivystės centras.

Pernai tokios varžybos – pirmos pasaulyje nuo COVID-19 pandemijos pradžios – vyko birželio 11-14 dienomis. Jas laimėjo Martynas Lyčius.

„Go Vilnius“ nuotr./Vingio parke – simbolinė vizuali akcija
„Go Vilnius“ nuotr./Vingio parke – simbolinė vizuali akcija

Šiemetis renginys bus ypatingas ir tuo, kad jame bus pirmą kartą išbandyta eksperimentinė pasaulinio lygio inovacija. Lietuvių komados – dr. Juliaus Venskaus, Tado Šukšterio ir Žymanto Venclausko – sukurta varžybų stebėjimo platforma leis jas sekti realiu laiku iš bet kurios pasaulio vietos, kur tik yra internetas.

Varžybų dalyvių skrydžius bus galima sekti šioje platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas