Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalinga Lietuvos raitelių išvyka pasaulio taurės etape Taline

Spalio 4-6 dienomis Estijoje, Taline vyko Pasaulio taurės etapo konkūrų bei dailiojo jojimo varžybos, kuriose dalyvavo ir didelis būrys lietuvių. Tarptautinėse varžybose dalyvavo sportininkai iš Baltijos šalių, taip pat Suomijos, Švedijos, Uzbekistano, Čekijos, Rumunijos, Belgijos ir Lenkijos.
Kristupas Petraitis
Kristupas Petraitis / Tallinn International Horse Show organizatorių nuotr.

Lietuviai net 8 iš 13 konkūrų šventė pergales, ir visuose buvo tarp prizininkų!

Penktadienį raitelių iki 25 metų rungtyje nugalėtoju tapo Ignas Makarauskas su žirgu Have Fun (Vilnius). Jaunų žirgų rungtyje triumfavo olimpietis Andrius Petrovas su Bazooka Joe (Vilnius), 2-oje vietoje buvo Matas Petraitis, 3-ioje – Kristupas Petraitis, o 4-oje – Irmantas Grikienis.

 Tallinn International Horse Show organizatorių nuotr./Andrius Petrovas
Tallinn International Horse Show organizatorių nuotr./Andrius Petrovas

Padise jojimo centro taurės, kurioje kliūčių aukštis siekė 135 cm, rungtyje nugalėjo Laura Martinavičiūtė (Vilnius) su žirgu Lord BH.

 Tallinn International Horse Show organizatorių nuotr./Laura Martinavičiūtė
Tallinn International Horse Show organizatorių nuotr./Laura Martinavičiūtė

Penktadienio sudėtingiausioje Cobalt remiamoje rungtyje, kurioje kliūtis kilo į 140 cm aukštį geriausiai pasirodė ir 4-ąją vietą užėmė Matas Petraitis ir Nicko P, 6-oji vieta atiteko Irmantui Grikieniui (Kaunas).

Šeštadienį Jaunimo iki 25 metų rungtyje nugalėtoja tapo Laura Burgytė su žirgu Catalina (sporto klubas „Horsburg, Vilnius).

 Tallinn International Horse Show organizatorių nuotr./Laura Burgytė
Tallinn International Horse Show organizatorių nuotr./Laura Burgytė

Jaunų žirgų rungtyje antrą dieną taip pat nugalėjo Andrius Petrovas, 2-ąja vieta džiaugėsi vilniškis Ignas Makarauskas.

Šeštadienio pagrindinė rungyje, kurioje skaičiuojasi tarptautinės žirgų sporto federacijos Longines reitingo taškai (kliūčių aukštis 145 cm) triumfavo lietuvis Matas Petraitis su žirgo Nicko P (sporto klubas „Audruvis“, Joniškio raj.).

Sekmadienį jaunų žirgų rungtyje nugalėjo Kristupas Petraitis su žirgu Cherokee Promise, A.Petrovas su Bazooka Joe šįkart užėmė 3-iąją vietą. 140 cm aukščio rungtyje nugalėjo Matas Petraitis su žirgu Cornet`s Cloud.

Pasaulio taurės etapo Grand Prix rungtyje geriausiai pasirodė 2023 metų Lietuvos konkūrų čempionas Kristupas Petraitis su žirgu Carleone, duetas pirmąjį ratą įveikęs be klaidų pateko į persirungimą, kurį taip pat įveikė be klaidų per 38.77 sekundes ir užėmė ketvirtąją vietą. Andrius Petrovas ir Just Cornet R.T. užėmė 7-ąją vietą. Nugalėtoju šioje rungtyje tapo Latvijos sportininkas Kristaps Neretnieks.

Taline taip pat vyko ir dailiojo jojimo Pasaulio taurės etapas. Jame dalyvavo dvi Lietuvos sportininkės – Justina Vanagaitė–Samuilė ir Dalia Katinaitė–Pranckevičienė.

Grand Prix laisvosios programos rungtyje olimpiadoje dalyvavusi sportininkė J.Vanagaitė–Samuilė su žirgu Nabab užėmė 2-ąją vietą, o D.Katinaitė – Pranckevičienė su Amica ketvirtąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas