Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pergalių seriją pratęsę paplūdimio tinklininkai – Europos čempionato aštuntfinalyje

Lietuvos paplūdimio tinklininkai Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas ketvirtadienį Nyderlanduose vykstančiame Europos paplūdimio tinklinio čempionate iškovojo dvi pergales ir tiesiausiu keliu žengė į pirmenybių aštuntfinalį.
Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas
Patrikas Stankevičius ir Audrius Knašas / CEV nuotr.

Vietą tarp 16 stipriausių Senojo žemyno komandų šis duetas užsitikrino pirmą sykį karjeroje.

Antrosiose E grupės rungtynėse mūsiškiai 2-1 (21:17, 17:21, 15:13) palaužė pajėgią olandų porą Stefaną Boermansą ir Yoricką de Grootą. Pastarieji neseniai pasibaigusiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse užėmė penktąją vietą.

Paskutinėse grupės rungtynėse P.Stankevičius ir A.Knašas 2-0 (21:18, 21:15) nepaliko vilčių lenkams Piotrui Janiakui ir Jedrzejui Brozyniakui. Tai leido su trimis pergalėmis lietuviams tapti grupės nugalėtojais.

Burtai lėmė, kad aštuntfinalyje penktadienį vakare, 20.30 val., Lietuvos paplūdimio tinklininkais žais su tų pačių lenkų P.Janiako ir J.Brozyniako bei norvegų Hendriko Molio ir Mathiaso Berntseno akistatos nugalėtojais.

Penktadienį 17 val. moterų turnyro aštuntfinalyje žais Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė. Jų varžovėmis bus puikiai pažįstamos austrės Dorina ir Ronja Klinger.

Austrijos paplūdimio tinklininkės pirmajame atkrintamųjų varžybų rate 2-0 (21:16, 21:17) įveikė kitą Lietuvos porą – Ievą Dumbauskaitę ir Ievą Vasiliauskaitę. Šiai Lietuvos komandai atiteko 17-a vieta.

M.Paulikienė ir A.Raupelytė su seserimis Klinger žaidė grupės etape, kur mūsiškės šventė pergalę po labai atkaklios trijų setų kovos 2-1 (21:16, 14:21, 15:13).

Europos paplūdimio tinklinio čempionate kovas pradėjo po 32 vyrų ir moterų komandas. Čempionato prizų fondas – 200 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas