Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 04

Pirmąją tvenkinių upėtakių gaudymo pasaulio čempionato dieną – Lietuvos rinktinės lyderystė

Lapkričio 4-5 dienomis Zarasų rajone, Vasaknose vyksta tvenkinių upėtakių gaudymo pasaulio čempionatas. Šeštadienį visų dalyvaujančių šalių rinktinių laukė pirmoji varžybų diena. Ji pažymėta išties didele intriga, o po pirmosios varžybų dalies į priekį išsiveržė mūsų šalies rinktinė, rašoma pranešime.
Važybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Kaip tvirtino Lietuvos upėtakių sportinio gaudymo asociacijos prezidentas Kęstutis Kovalenkovas, pirmoji varžybų diena dalyviams pateikė nemenkų iššūkių, kadangi žuvis aktyvumu nepasižymėjo. Pasak prezidento, visos rinktinės viltis deda į sekmadienį, kadangi rytoj tikimasi palankesnių oro sąlygų, kurios galėtų pagerinti kibimą.

„Gaudymo tempas šiandien nebuvo aukštas. Vienuose sektoriuose jis buvo didesnis, kituose – mažesnis, tačiau iš esmės kol kas žuvis nėra aktyvi. Turėjome dvikovų su rezultatais 2:1, 2:0, 1:0, tačiau buvo ir tokių sektorių, kur fiksuoti 9:3, 7:7, 8:7 ir panašūs rezultatai. Pastebėjome, kad kraštiniai sektoriai veikė gerai, o tie per vidurį buvo kiek mažiau aktyvūs. Mūsų akimis žiūrint, žuvis šiandien buvo pakankamai pasyvi, tačiau šiam metų laikui tai yra pakankamai normalu.

Rytoj tikimės „minkštesnio“ oro, galbūt tuomet žuvis bus aktyvesnė. Upėtakis labai nemėgsta to vėjuoto oro, o būtent šiandien ir buvo vėjuota. „Minkštesnis“ oras reiškia, kad yra mažiau vėjo, daugiau šilumos, saulės, tai būtent tokį orą mes vadiname „minkštesniu“, kai žuvis mėgsta kilti aukščiau, yra aktyvesnė. Taigi rytoj tikimės kur kas didesnio pagavimų skaičiaus“, – sakė Kęstutis Kovalenkovas.

Po pirmosios dienos į priekį išsiveržė Lietuvos rinktinė, kuri minimalia persvara išlaikė lyderystę tarp dešimties čia dalyvaujančių ekipų. Nuo lyderių per plauką atsiliko italai. Treti pagal rezultatus kol kas rikiuojasi Latvijos sportininkai.

„Po pirmos dienos lietuviai yra pirmi. Skaičiuojant pagal sektorius, tai lietuviai užėmė dvi pirmas ir dvi šeštas vietas ir surinko tiek pat taškų, kiek surinko ir italai. Tačiau mūsų pergalių skaičius yra didesnis. Kova yra įdomi ir labai artima. Lietuva ir Italija šiuo metu turi po 14 baudos taškų, tačiau lietuviai turi surinkę 80 sektoriaus taškų. Italai sektoriaus taškų turi 76. Treti yra latviai su 17 baudos balų ir 77 sektoriaus taškų.

Ketvirtoje vietoje žengia Vokietija, penktoje – Bulgarija. Pagal asmeninį reitingą pirmas yra latvis Rudolfs Oto Egle, o antroje ir trečioje vietoje rikiuojasi du lietuviai – atitinkamai Jonas Čivinskas ir Tautvydas Jakučiūnas“, – pirmosios dienos favoritus įvardijo K.Kovalenkovas.

Kaip teigė Kęstutis Kovalenkovas, sekmadienį, kuomet įvyks lemiama tvenkinių upėtakių gaudymo pasaulio čempionato diena, Lietuvos rinktinė savo sudėtyje atliks pakeitimų. Prie meškerės stos rezervinis žaidėjas, kuris pakeis vieną iš varžybas šeštadienį pradėjusių ketveriukės narių.

„Keisime Sigitą Lukštą į Valdą Tichomolovą. Pagal taškus, kova rytoj bus tikrai aštri, kadangi taškų skirtumai po pirmos dienos yra labai minimalūs ir viskas gali labai smarkiai pasikeisti į vieną ar į kitą pusę. Džiaugtis pasiekimais dar anksti. Tikimės, kad sekmadienio vakare būsime tarp geriausių“, – sakė K.Kovalenkovas.

VIDEO: 3rd Area Trout World Championship 2023 COMPETITION DAY 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas