Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvai teks palaukti: Danas Rapšys liko per 0,67 sek. nuo olimpinio medalio

Lietuvai pirmojo olimpinio medalio Paryžiuje teks palaukti. Danas Rapšys pirmadienio vakarą 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale iškovojo 5 vietą ir liko per 0,67 sek. nuo medalio.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Finale D.Rapšys atplaukė per 1 min. 45,46 sek. Toks laikas nuvylė lietuvį.

„Jau geriau būčiau aštuntas su 1 min. 44 sek., nei penktas su 1 min. 45 sek., sakė jis. – Nesvarbi ta vieta. Ne dėl jos plaukiame“, – portalui 15min.lt kalbėjo D.Rapšys.

Po 100 bei 150 metrų lietuvis rikiavosi šeštas, tačiau paskutinėje atkarpoje spurtavo ir artėjo prie medalio, tačiau liko šalia prizininkų pakylos.

Penktąją vietą D.Rapšys pasidalino su vokiečiu Lukas Maertensu. Aukso medaliu pasidabino rumunas Davidas Popovici (1:44,72 min.), antras liko britas Matthew Richardsas (1:44,74 min.), bronzą iškovojo amerikietis Luke'as Hobsonas (1:44,79 min.).

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Danas Rapšys
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Danas Rapšys

„Tiesiog nemalti, plaukti ilgesniais grybšniais, – apie planą po plaukimo kalbėjo sportininkas. – Tačiau... Nelengva buvo, nors padariau tai, ką galėjau šiuo metu. Bet tai nėra, ką galiu plaukti. Nors visiems buvo nelengva, visi toli nuo asmeninių rekordų.“

D.Rapšio 5 vieta – geriausias pasiekimas olimpinių žaidynių istorijoje tarp lietuvių vyrų. 29-erių plaukikas pagerino Vytauto Janušaičio rezultatą 2004 m. Atėnų olimpiadoje, kuomet buvo užimta 7-oji vieta.

„Koks skirtumas, – pasiekimo nesureikšmino D.Rapšys. – Būtų trečia vieta su 1 min. 45 sek, būtų faina pamojuoti tuo medaliu, bet grįžęs į lovą vis tiek liūdėčiau. Taip sporte yra. Medalis yra tam, kad visiems parodyti, bet man norisi rezultato. Popovici laimėjo aukso medalį, bet liko per 2 sek, nuo savo asmeninio rekordo.“

Už penktą vietą olimpiadoje D.Rapšiui valstybė išskirs 25190 eurų premiją. Plaukiko pasirodymą gyvai stebėjo prezidentas Gitanas Nausėda.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Prezidentas Gitanas Nausėda
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Prezidentas Gitanas Nausėda

Palyginimui, Tokijo olimpiadoje D.Rapšys šioje rungtyje finale atplaukė aštuntas.

Vienintelė olimpinė medalininkė plaukime iki šiol yra Rūta Meilutytė, kuri 2012 m. Londono olimpiadoje iškovojo auksą plaukiant krūtine.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Danas Rapšys
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Danas Rapšys

D.Rapšys dar plauks žaidynėse, bet realių vilčių medaliams nebebus.

Antradienį jis plauks atrankoje 100 m. laisvuoju stiliumi bei 4x200 m laisvuoju stiliumi estafetėje kartu su Tomu Navikoniu, Tomu Lukminu, ir Andriumi Šidlausku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?