Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 29

Pirmasis toks atvejis – diskvalifikuotas sunkiaatlečių nuodėmes slėpęs asmuo

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos vadovų postuose – permainos. Ilgametis prezidentas Bronislovas Vyšniauskas ir generalinis sekretorius Vytautas Stašinskas tyliai ištrinti iš pareigų, kurias ėjo pastarąjį dešimtmetį, o Lietuvos antidopingo agentūra penktadienį paskelbė apie bausmę vienam jų.
Lietuvos sunkiosios atletikos federaciją prislėgė dopingo skandalas
Lietuvos sunkiosios atletikos federaciją prislėgė dopingo skandalas / Donato Gvildžio piešinys

Lietuvos antidopingo agentūra pirmą kartą skyrė bausmę sportininkų pagalbinio personalo atstovui.

Šįkart trejiems metams diskvalifikuotas dabar jau buvęs ilgametis Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos generalinis sekretorius Vytautas Stašinskas.

Jis kaltinamas pažeidus antidopingo taisyklių 2.9 punktą – bendrininkavo atletams pažeidžiant antidopingo taisykles..

Rūta Banytė, Lietuvos antidopingo agentūros atstovė, teigė, jog V.Stašinsko nusižengimai nustatyti tiriant sunkiaatlečių Žygimanto Stanulio ir Irmanto Kačinsko atvejus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Žygimantas Stanulis 2018 m. Europos čempionate iškovojo sidabrą, bet titulo neteko.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Žygimantas Stanulis 2018 m. Europos čempionate iškovojo sidabrą, bet titulo neteko.

Šie du Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės nariai praėjusį mėnesį buvo diskvalifikuoti dvejiems metais dėl to, kad 2018 metais Klaipėdoje naudojo neleistiną metodą – atletams buvo pajungtos lašelinės ir pažeidžiant taisykles – infuzoterapija negali viršyti daugiau 100 mililitrų per 12 valandų, ji privalo būti dokumentuota, o taip padaryta nebuvo.

Savo ruožtu Europos vicečempiono Ž.Stanulio ir I.Kačinsko prasižengimai nustatyti tiriant Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidento ir rinktinės trenerio Bronislovo Vyšniausko bylą – jis Klaipėdos pareigūnų kaltinamas dėl didelio kiekio atletams draudžiamų medžiagų laikymo.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Ramūnas ir Bronius Vyšniauskai bei A.Jakimavičius
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Ramūnas ir Bronius Vyšniauskai bei A.Jakimavičius

Anot R.Banytės, V.Stašinskas teikė paaiškinimus dėl Ž.Stanulio ir I.Kačinsko prasižengimų, bet komisija nustatė, kad valdininko teiginiai nebuvo teisingi. Vėliau V.Stašinskas keitė savo parodymus, bet faktas niekur nedingo.

„Nagrinėjant bylą nustatytas faktas, kad jis žinojo, jog buvo vartotas draudžiamas metodas ir tai slėpė, – sakė antidopingo specialistė. – Jis turėjo informuoti antidopingo agentūrą apie pažeidimus, bet to nepadarė.“

V.Stašinskas buvo ilgametis Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos generalinis sekretorius, bet dabar jo darbuotojų sąraše nebeliko, kaip ir neliko B.Vyšniausko pavardės prezidento pareigose, nors tame pačiame puslapyje lsaf.lt apie pokyčius svarbiausiose federacijos postuose pranešimo nėra.

Sunkiosios atletikos federacijos interneto puslapyje rašoma, kad laikinai prezidento pareigas eina Vytautas Čepas, o generalinio sekretoriaus – Vincas Šlevinskis.

15min bandė penktadienį susisiekti su V.Stašinsku, bet jis iš pradžių neatsiliepė, o paskui telefonas buvo išjungtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas