Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po istorinio debiuto Eifelio pašonėje – apmaudas: „Neišnaudojome šanso“

Lietuvos paplūdimio tinklinis atvertė naują lapą. Pirmą sykį šios sporto šakos istorijoje mūsų atstovės varžėsi olimpinėse žaidynėse.

Išskirtinėje vietoje – Paryžiaus širdyje šalia Eifelio bokšto – išdygusioje laikinoje beveik 12 tūkst. sirgalių talpinančioje arenoje ant smėlio žengė 29-erių Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė.

Pastarajai šiandien – dviguba šventė. Krepšininkų šeimoje – Ainės senelis yra buvęs Vilniaus „Statybos“ žaidėjas, profesionaliai krepšinį žaidė ir Ainės mama, o jaunesnis brolis laimėjo Europos U16 čempionatą – gimusi paplūdimio tinklininkė būtent šiandien švenčia ir savo 24-ąjį gimtadienį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ainė Raupelytė ir Monika Paulikienė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ainė Raupelytė ir Monika Paulikienė

Pirmoje kovoje olimpinių debiutančių laukė vienos favoričių – Nyderlandų atstovės Katja Stam ir Raisa Schoon.

Mūsiškės kovėsi, neleido varžovėms toli atitrūkti į priekį, bet galiausiai turėjo pripažinti pranašumą – 0:2 (19:21, 17:21).

„Jaudulys pasijautė per apšilimą. Atsirado kažkoks nerimas, visokių papildomų klausimėlių ir tai išmušė iš vėžių. Šiaip, pati arena, žmonės netrukdė visiškai, bet daug dalykų turbūt yra galvoje, kurie ir neleido mums žaisti savojo žaidimo, – svarstė patyrusi M.Paulikienė.

– Šiandien žaidėme labai prastai. Olandės irgi nerodė geriausio savo paplūdimio tinklinio. Dėl to labai gaila, kad neišnaudojome šanso.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ainė Raupelytė (dešinėje)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ainė Raupelytė (dešinėje)

„Priešininkės išmušė mus savo stipriu padavimu. Tiek mane, tiek Moniką. Mes joms tuo pačiu neatsakėme. Man pritrūko greičio bandant blokuoti jų smūgius. Atrodo, kad nepastačiau nė vieno bloko, kai jos mušė antru bandymu... Buvo klaidelių, kurios susidėjo į tą galutinį rezultatą“, – papildė A.Raupelytė, po mačo drauge su M.Paulikiene sulaukusi ir prezidento Gitano Nausėdos sveikinimų.

Suprasti akimirksniu: lietuvių varžovės E grupėje

  • Olandės Katja Stam ir Raisa Schoon (4 reitingas pasaulyje).
  • Brazilės Carolina Salgado ir Barbara Seixas de Freitas (5).
  • M.Paulikienė ir A.Raupalytė pasaulio reitinge yra 23-ios.
  • Japonės Akiko Hasegawa ir Miki Ishii (34).

Olandės K.Stam ir R.Schoon – aukščiausią reitingą E grupėje turinčios paplūdimio tinklininkės. Jos – net ketvirtos pasaulyje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Monika Paulikienė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Monika Paulikienė

„Aš turbūt tokia esu, kad niekada nenuvertinu ne tik varžovių, bet ir savęs. Į kortą einu su mintimi, kad ateisiu ir laimėsiu, nesvarbu, kas būtų mūsų priešininkės. Ar pirmos pasaulyje, ar paskutinės. Su tokia mintimi ėjome ir šiandien – kad galime laimėti ir kad esame pasiruošusios tą padaryti, – ryžtingai kalbėjo M.Paulikienė.

– Labai gaila, kad neįvykdėme plano, apie kurį kalbėjome prieš varžybas su treneriu. Visiškai nepavyko, nors galimybės leido tai daryti. Nesusitvarkėme.

„Scanpix“/AP nuotr./Ainė Raupelytė, treneris Paulius Matulis ir Monika Paulikienė
„Scanpix“/AP nuotr./Ainė Raupelytė, treneris Paulius Matulis ir Monika Paulikienė

Viskas čia labai faina, smagu – reikia džiaugtis, kad turime galimybę žaisti prie tiek žmonių, bet norisi geresnį žaidimą demonstruoti, o ne tokį, kokį parodėme šiandien. Gaila, tačiau žadame pasitaisyti. Į kovą su brazilėmis ateisime su visai kita nuotaika ir pasiruošimu.“

Lengviau tikrai nebus, nes brazilės Carolina Salgado ir Barbara Seixas de Freitas – penktos pasaulyje pagal reitingą. Mūsiškės – 23-ios.

„Kol kas atsipūsime. Pasikalbėsime su treneriu, ką padarėme ir ko ne. Tada jau dėliosimės planą mačui su brazilėmis. Turime vieną dieną susidėlioti viską iš naujo ir išpildyti. Tiesiog reikia žaisti tinklinį. Mes šiandien to, deja, nedarėme“, – pažymėjo M.Paulikienė.

Tuomet galbūt pavyks įteikti ir pergalingą dovaną A.Raupelytei. „Pati olimpiada ir buvimas čia yra tobula gimtadienio dovana“, – šyptelėjo sportininkė.

Antrasis Lietuvos paplūdimio tinklininkių mačas Paryžiuje, įspūdingoje arenoje prie pat Eifelio bokšto, laukia poryt.

Norint patekti į kitą etapą, reikia užimti ne žemesnę nei trečią vietą grupėje. Dar geriau – vieną iš dviejų pirmųjų, kurios leistų žengti tiesiai į žaidynių aštuntfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas