Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 17

Po sankcijų Rusijos sportui Vladimiro Putino reakcija – rengs savas varžybas

Dauguma sporto šakų federacijų nušalino Rusijos ir Baltarusijos komandas ir sportininkus dėl brutalaus karo Ukrainoje. Dabar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas siūlo savotišką sprendimą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Rusijos kariuomenei pradėjus atakuoti Ukrainą, Tarptautinis olimpinis komitetas rekomendavo sustabdyti Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimą varžybose.

Beveik visos sporto šakos, tarp jų ir populiariausios Rusijoje, kaip futbolas, ledo ritulys, slidinėjimas, biatlonas, dailusis čiuožimas, krepšinis, – taip ir padarė.

Rusijos rinktinės ir klubai liko be varžybų, tik kelios sporto šakos paliko teisę varžytis atletais po neutraliu statusu, be Rusijos vėliavos ir himno.

Rusijos rengtus turnyrus paliko stiprūs klubai, Latvijos ir Suomijos ledo ritulio klubų neliko KHL, o iš VTB Jungtinės lygos pasitraukė Estijos ir Lenkijos krepšinio ekipos.

Daug pajėgių legionierių, tarp jų ir Rusijos klubams atstovavę Lietuvos krepšininkai, paliko karinę agresiją vykdančią šalį.

Susilpnėjusiomis sudėtimis Rusijos klubai ir sportininkai bando tęsti nacionalines varžybas, nors neaišku, dėl ko ten kovojama – į pasaulio ar Europos čempionatus bei turnyrus kelias yra uždarytas ir neaišku, kada bus atvertas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

Trečiadienį per susirinkimą dėl socialinės-ekonominės pagalbos Rusijos regionams Vladimiras Putinas pateikė savo vertinimą.

„Net ir olimpiniai principai sutrypti. Sportas turi būti nuošalyje politikos“, – valstybinė propagandinė „Russia Today“ citavo V.Putiną, kurio vadovaujamos kariuomenės atakos jau nusinešė tūkstančių Ukrainos žmonių ir juos puolančių Rusijos kareivių gyvybes.

V.Putinas nėra pirmasis rusas, kritikavęs Tarptautinio olimpinio komiteto ir kitų sporto organizacijų sprendimą nebeleisti varžytis Rusijos atletams.

Rusijos sporto valdininkai, tarp jų ir Maskvos CSKA vadovas Andrejus Vatutinas, taip pat kalbėjo panašiai, jog nereikia sporto maišyti su politika.

Rusijos sporto konfederacija apibūdino situaciją „sporto genocidu“, o kai kurie šalies sporto žiniasklaidos kanalai piktinasi Tarptautinio olimpinio komiteto vadovu Thomasu Bachu.

„Pas mus jį vadina nusikaltėliu“, – rašė sports.ru apie olimpiniam sportui vadovaujantį vokietį, kuris daug metų palaikė gerus santykius su V.Putinu, bet, Kremliaus kariuomenei užpuolus Ukrainą, paragino imtis sporto sankcijų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tarptautinio olimpinio komiteto pirmininkas Thomas Bachas ir Rusijose prezidentas Vladimiras Putinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tarptautinio olimpinio komiteto pirmininkas Thomas Bachas ir Rusijose prezidentas Vladimiras Putinas

Jau kenčianti dėl ekonominių sankcijų Rusija priversta ieškoti išeičių ir sporte.

Rusijos valstybinė televizija pranešė, kad šalis planuoja rengti savas įvairių sporto šakų varžybas bei pakvies ten dalyvauti Tadžikistano, Baltarusijos, Armėnijos ir Kazachstano atstovus.

Kaip tokios varžybos vadinsis? „Mes – visi drauge. Sportas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas