Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skandalas Paryžiuje: pralaimėjęs kartvelas niršo ant teisėjos ir grasino jai kardu

Paryžiaus olimpinės žaidynės įsibėgėja. Vienas didžiausių skandalų kol kas įvyko fechtavimosi varžybose, kur reitingo lyderis kartvelas Sandro Bazadzė užsipuolė teisėjus ir grasino jiems kardu.
Sandro Bazadzė
Sandro Bazadzė / „Scanpix“ nuotr.

Kartvelas dramatiškai pralaimėjo fechtavimosi kardu varžybų aštuntfinalyje, tačiau su tokiu teisėjos sprendimu nesutiko.

Anot jo, pergalę turėjo iškovoti būtent jis, o teisėjai tokiu būdu S.Bazadzę „nužudo jau antrą kartą“.

Nuo pat pastatymo 1900 m. „Grand Palais“ fechtavimosi salėje vyko daugybė įvairių pasirodymų, bet S.Bazadzė šią savaitę surengė vieną įsimintiniausių.

Kartvelas, kuriam pirmadienį sukanka 31-eri, atsisakė palikti aikštelę ir niršo ant ispanės teisėjos Vanesos Chichon po to, kai ji, remdamasi vaizdo įrašu, nusprendė, kad egiptietis Mohamedas Ameras iškovojo lemiamą tašką, nulėmusį dramatišką pergalę 15-14.

Dukart Europos čempionas nesustodamas šaukė ant teisėjos, net jai bandant palikti aikštelę. Arbitrė nekreipė dėmesio ir išėjo iš Paryžiuje centre esančios arenos.

„Antrą kartą taip, kaip ir Tokijuje, teisėjai mane nužudė. Tokijuje jie sugriovė mano gyvenimą ir beveik buvo užbaigę karjerą. Bet aš grįžau, tapau pirmas pasaulyje, ruošiausi olimpinėms žaidynėms, bet atvažiavus čia jie vėl mane nužudė“, – apmaudo neslėpė kartvelas.

Galiausiai įsiaudrinusį sportininką ėmė raminti jo treniruočių partneris prancūzas Bolade'as Apithy.

„Kur teisingumas?“, – vis vien rėkė kartvelas.

Galiausiai S.Bazadzę pavyko įtikinti išeiti, tačiau jis vis dar keikė teisėją, kad ši griebėsi vaizdo įrašo, o tai, pasak jo, olimpinėse žaidynėse nėra įprasta.

„Mano karjera baigta, ji baigta, – sakė jis. – Ji nuėjo ir patikrino vaizdo įrašą. Aš tam treniravausi 21 metus, o ji su manimi elgiasi kaip su niekuo. Kai paprašiau jos pasiaiškinti, kas nutiko, ji apsisuko ir nuėjo. Olimpinės žaidynės... kur teisingumas?“

„Scanpix“ nuotr./Sandro Bazadzė
„Scanpix“ nuotr./Sandro Bazadzė

Tokijuje S.Bazadzė pusfinalyje pralaimėjo triskart olimpiniam čempionui Aronui Szilagyi ir teigė, kad tai taip pat buvo klaidingas sprendimas.

„Tokijuje buvau vienas iš favoritų, bet pusfinalyje jie mane nužudė kaip ir dabar, – sakė jis. - Visi pasižiūrėkite vaizdo įrašą, aš nesu vaikas, aš suprantu šį sportą. Pažiūrėkite vaizdo įrašą, galite pasakyti, ar aš klystu, ir tada mane teisti. Aš to taip nepaliksiu, prisiekiu savo sūnumis, kad ką nors darysiu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas