Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Prasideda didžiausias tarptautinis badmintono turnyras Lietuvoje „RSL Lithuanian International 2024“

Birželio 6-9 d. Panevėžio lengvosios atletikos manieže vyksiančiame badmintono turnyre dėl pasaulio reitingo taškų varžysis sportininkai iš 39 valstybių. Įėjimas žiūrovams nemokamas.
Prasideda didžiausias tarptautinis badmintono turnyras Lietuvoje „RSL Lithuanian International 2024“
„RSL Lithuanian International 2023“ / P.Židonio nuotr.

Turnyras Panevėžyje vyks jau ketvirtą kartą, pernai badmintono sportininkai rinkosi žaisti „Kalnapilio“ arenoje. Pasak Panevėžio badmintono klubo vadovo ir „RSL Lithuanian International 2024“ direktoriaus Lino Suprono, dalyvauti varžybose užsiregistravo 315 sportininkų.

P.Židonio nuotr./Linas Supronas (kairėje)
P.Židonio nuotr./Linas Supronas (kairėje)

„Šiemet turnyre dalyvauja sportininkai atvykę ne tik iš Europos valstybių, bet ir Malaizijos, Indijos, Indonezijos, Šri Lankos, Tailando, Kinijos, Kanados, Naujosios Zelandijos, Australijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Pietų Afrikos. Panevėžyje rengiami pasaulio reitingo turnyrai kasmet gerina lankomumo rekordus, tad neabejoju, kad šiemet lankytojų sulauksime dar daugiau nei pernai. Šiemet rungsis ir visi pajėgiausi šiuo metu aktyviai sportuojantys Lietuvos badmintonininkai. Turnyre tikrai išvysime Samantą Golubickaitę, Viltę Paulauskaitę, Jogailę Kelečiūtę, Edgarą Slušnį, Aivarą Kvedarauską, Danielių Beržanskį, jaunąjį Lietuvos talentą, Lietuvos čempioną Domą Pakšį. Tokio aukšto lygio turnyrą tarptautinė badmintono federacija Lietuvai rengti suteikia tik vieną kartą metuose, tad neabejoju, kad tai bus įsimintinas renginys“, – sako L.Supronas.

P.Židonio nuotr./„RSL Lithuanian International 2023“
P.Židonio nuotr./„RSL Lithuanian International 2023“

Birželio 6 d. turnyras prasidės sportininkų kvalifikacinėmis varžybomis. Per pirmą dieną paaiškės kelialapių į atkrintamąsias laimėtojai, antrąją dieną startuos varžybos, trečiąją – aštuntfinaliai ir ketvirtfinaliai, o birželio 9 d. – pusfinaliai ir finalai. Birželio 6 d., 7 d. ir 8 d. varžybų pradžia numatyta 9:00 val., 9 d. – 10:00 val. „Džiaugiuosi, kad prie šio tarptautinio lygmens turnyro įgyvendinimo visuomet prisideda Panevėžio miesto savivaldybė, tuo pačiu dėkoju „Kalnapilio“ arenai už bendradarbiavimą, dėka kurio renginio vieta buvo aprūpinta reikiama įranga. Ir žinoma, dėkoju Lietuvos badmintono federacijai, be kurios indėlio šis renginys Lietuvoje neįvyktų“, - sako L.Supronas.

P.Židonio nuotr./„RSL Lithuanian International 2023“
P.Židonio nuotr./„RSL Lithuanian International 2023“

Turnyro metu sportininkai varžysis penkiose kategorijose - vyrų bei moterų vienetų, vyrų bei moterų dvejetų ir mišrių dvejetų. Pagal turnyro reglamentą vyrų ir moterų vienetų varžybose po 24 aukščiausią reitingą turinčius sportininkus kovas pradės iš karto nuo atkrintamųjų varžybų – šešioliktfinalio. Prie jų prisijungs po 8 dalyvius, kurie sėkmingiausiai pasirodys atrankos varžybose. Visas turnyras bus tiesiogiai transliuojamas Badminton Europe TV kanalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius