Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 06

Prieš J.Bideno valią: JAV komanda sezoną pradėjo su pilnu stadionu sirgalių

„Texas Rangers“ klubas naują JAV beisbolo lygos (MLB) sezoną pradėjo taip, kaip būdavo įprasta prieš kelerius metus. Pirmajame mače teksasiečius palaikė sklidinai stadioną užpildę sirgaliai.
Sausakimšos tribūnos Teksase
Sausakimšos tribūnos Teksase / „Scanpix“ nuotr.

Tai pirmas kartas nuo COVID-19 pandemijos pradžios 2020 m. kovą, kai JAV profesionalios komandos rungtynes stebėjo sausakimšos tribūnos.

Iš viso „Rangers“ ir „Toronto Blue Jays“ komandų rungtynėse apsilankė 38 238 sirgaliai. „Globe Life Field“ stadionas oficialiai talpina kiek per 40 tūkst. žiūrovų, tačiau „reindžerių“ atstovas Johnas Blake'as pranešė, kad į rungtynes buvo parduoti visi galimi bilietai.

Teksaso komanda tapo pirmąja tarp MLB ir visų profesionalaus JAV sporto komandų, galėjusia surinkti pilnas tribūnas gerbėjų. To priežastis – Teksaso gubernatoriaus Grego Abbotto sprendimas panaikinti reikalavimą nešioti kaukes ir leisti veikti visiems verslo sektoriams.

Tiesa, toks sprendimas už Atlanto buvo kritikuojamas kaip „neatsakingas“.

Sprendimą suleisti tokį kiekį žiūrovų į stadioną jau sukritikavo ir JAV prezidentas Joe Bidenas, pavadindamas tai „klaida“.

„Manau, kad jie turėtų klausyti gydytojų, mokslininkų ir ekspertų rekomendacijų. Jie elgiasi neatsakingai“, – kalbėjo pernai išrinktas šalies vadovas.

G.Abbotto teigimu, „teksasiečiai įprato gyventi su virusu ir išmoko jo išvengti net ir gyvendami įprastą gyvenimą“.

„Jaučiausi kaip debiutuodamas iš naujo. Nuostabus jausmas vien išgirsti už tave sergančias tribūnas, – sakė „Rangers“ žaidėjas Isiah Kineris-Falefa. – Rungtynių pristatymas, kai išbėgome į aikštę, buvo vienas įspūdingiausių mano karjeros momentų.“

Nepaisant Teksase panaikintos kaukių nešiojimo prievolės, visi rungtynėse apsilankę žiūrovai privalėjo dėvėti kaukes visų rungtynių metu, išskyrus tuos atvejus, kai valgė ar gėrė.

Naujame „Globe Life Field“ stadione tai buvo pirmas kartas, kai rungtynes stebėjo tiek daug žiūrovų – pernai, kai stadionas atvėrė duris, „Rangers“ namų rungtynes žaidė už uždarų durų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento