Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 27

Prieš kamerą pozavusi žiūrovė sukėlė masinę griūtį: organizatoriai paduos į teismą

Pirmasis 108-ųjų „Tour de France“ dviračių lenktynių etapas buvo pažymėtas didžiule griūtimi, kurioje sužeistas ne vienas dviratininkas ir net žiūrovai. Griūtį sukėlė plakatą į trasą iškišusi sirgalė, kuriai dabar gresia teisiniai nemalonumai.
Plakatą iškišusi žiūrovė (kairėje) sukėlė griūtį
Plakatą iškišusi žiūrovė (kairėje) sukėlė griūtį / Stopkadras ir Reuters/Scanpix nuotr.

Incidentas įvyko, kai moteris, laikiusi plakatą, atsisuko į ją filmavusią televizijos kamerą, o tą darydama išlindo į trasą prieš pat vokietį Tony Martiną.

Susidūrimo su sirgale nespėjęs išvengti vokietis nesuvaldė dviračio ir griuvo, o tai sukėlė domino efektą.

Už parkritusio vokiečio ėmė kliūti vienas dviratininkas po kito, kol trasa virto pargriuvusių sportininkų ir dviračių krūva.

Per incidentą buvo sužeisti bent keli dviratininkai, o vokietis Jasha Sutterlinas buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių. Sužeisti ir keli visai šalia trasos buvę žiūrovai.

„Paduosime tą moterį, kuri pasielgė taip blogai, į teismą, – supykęs naujienų agentūrai AFP pareiškė lenktynių direktorius Pierre'as-Yvesas Thouault. – Padarysime tai tam, kad tokie asmenys, taip besielgiantys, nors jų ir nėra daug, negadintų kitiems šventės.“

Tiesa, tam, kad galėtų paduoti žiūrovę į teismą, lenktynių vadovai pirmiausia turi nustatyti moters tapatybę. Ji po incidento pasišalino iš vietos, kurioje buvo, bei vis dar neatsirado.

„Darome viską, kad rastume ją“, – spaudos atstovams sakė Prancūzijos policijos atstovas.

Kaip teigiama Prancūzijos spaudoje, avariją sukėlusiai moteriai dėl dviratininkų ir kitų žiūrovų patirtų sužalojimų gresia iki 15 tūkst. eurų bauda arba net vieneri metai už grotų.

Pirmąją „Tour de France“ dieną įvyko ir dar viena griūtis, kurioje dalyvavo ir lietuvis Ignatas Konovalovas.

35-erių dviratininkas pirmojo etapo pabaigoje, iki finišo likus 7,7 km, neišvengė griuvimo po to, kai prieš pat jį pargriuvo kiti du sportininkai. Siekdamas išvengti susidūrimo I.Konovalovas staigiai stabdė, vertėsi per galvą, nulėkė į griovį, o jo dviratis nuskriejo maždaug 10 metrų.

Negana to, ant gulinčio lietuvio dar užvirto keli varžovai, o į griūtį iš viso pateko kelios dešimtys dviratininkų.

Kaip vėliau instagrame atskleidė pats sportininkas, naktį jam teko praleisti intensyvios terapijos skyriuje, o iš karto po avarijos I.Konovalovas trumpam buvo praradęs sąmonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas