Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Prieš rusę ir baltaruses: Pasaulio taurės etape – 14-oji G.Venčkauskaitės vieta

Turkijos sostinėje Ankaroje vykstančio 2024 metų šiuolaikinės penkiakovės Pasaulio taurės II etapo moterų varžybų finale Gintarė Venčkauskaitė užėmė 14-ąją vietą.
Gintarė Venčkauskaitė
Gintarė Venčkauskaitė / UIPM World Pentathlon / Theo Kine nuotr.

Kaunietės galimybės pakovoti dėl aukščiausių vietų finale buvo tik teorinės, nes į finalo įskaitą traukiami pusfinalio pagrindinio fechtavimosi etapo rezultatai, o šioje rungtyje G.Venčkauskaitė savo rezultatu negalėjo didžiuotis. Londono ir Tokijo olimpinių žaidynių dalyvė fechtuodamasi laimėjo tik 13 dvikovų iš 36 ir į savo sąskaitą įsirašė kuklius 185 taškus.

Jodama G.Venčkauskaitė metė vieną kliūtį ir pelnė 293 taškus iš 300 galimų, o papildomame fechhtavimosi etape savo kraitį papildė 2 taškais.

Plaukimo rungtyje kaunietė distanciją įveikė per 2 min. 22,61 sek. (11 vieta) ir pelnė 265 taškus.

Prieš G.Venčkauskaitė stipriausią rungtį – bėgimą ir šaudymą – lietuvė rikiavosi 18-ta, o nuo pirmavusios britės Kerenzos Bryson ją skyrė 1 min. 22 sek.

Bėgant ir šaudant kaunietei pavyko pakilti į 14-ąją vietą (11 min. 32 sek; 3 vieta rungtyje; 608 taškai). Iš viso finale ji surinko 1353 taškus.

UIPM World Pentathlon / Theo Kine nuotr./Gintarė Venčkauskaitė
UIPM World Pentathlon / Theo Kine nuotr./Gintarė Venčkauskaitė

Kiti Lietuvos atstovai Ankaroje į finalus nepateko. Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė suklupo pusfinalyje, o Elzbieta Adomaitytė, Paulius Vagnorius ir Titas Puronas neįveikė atrankos etapo barjero.

Čempione Turkijoje šiandien tapo K.Bryson (1427), antra finišavo korėjietė Seungmin Seong (1401), trečia – egiptietė Malak Ismail (1396).

Ankaroje buvo jau antrasis Pasaulio taurės etapas, kuriame Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (UIPM) leido dalyvauti sportininkams iš karo Ukrainoje šalių agresorių. Tiesa, jei pirmajame etape Kaire (Egiptas) visą komandą turėjo tik baltarusiai, tai Ankaroje varžėsi ir rusė Uljana Batašova.

Šie sportininkai varžybose dalyvauja turėdami neutralų statusą, tačiau, pavyzdžiui, Europos ir pasaulio čempionė baltarusė Anastasija Prokopenka yra pagarsėjusi kaip diktatoriaus Aleksandro Lukašenkos rėmėja, jos vyras yra šalies šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas.

UIPM dar 2023 metais paskelbė, kad rusus ir baltarusius į varžybas įsileis dėl atitinkamos Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijos. Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Justinas Kinderis ir viceprezidentas Andrejus Zadneprovskis tuomet agresorių šalių atstovų galimybes pasirodyti varžybose vertino skeptiškai.

Vis dėlto Ankaroje tarp 18 moterų varžybų finalo dalyvių pateko tiek U.Batašova, tiek A.Prokopenka, tiek dar viena baltarusė Marija Gnedčik.

Pasaulio taurės varžybose kovojama dėl vertingų reitingo taškų, kurie lems kelialapių į Paryžiaus olimpines žaidynes likimą. Lietuva kol kas turi teisę į žaidynes deleguoti vieną moterį, tačiau šis kelialapis nėra vardinis.

Pasaulio taurės 3-asis etapas balandžio 23-28 dienomis vyks Budapešte (Vengrija), o 4-asis – gegužės 8-13 dienomis Sofijoje (Bulgarijoje). Pasaulio taurės finalas gegužės 22-26 dienomis vėl vyks Ankaroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius