Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatyta nauja svetainė sporto mėgėjams: „Keista, kad iki šiol neturėjome“

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei jai pavaldi Nacionalinė sporto agentūra pristatė sporto registrą – internetinę svetainę, kurioje pradėta kaupti informacija apie sporto objektus, organizacijas ir asmenis.

Lengvosios atletikos maniežas Vilniuje trečiadienį tapo naujos sporto svetainės pristatymo renginiu.

Sportoregistras.lt buvo tarp Vyriausybės programoje numatytų darbų ir pagaliau išvydo dienos šviesą bei pristatytas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) bei jai pavaldžios Nacionalinės sporto agentūros.

„Visa informacija apie infrastruktūrą, pavyzdžiui, teniso aikštynus, baseinus, lauko treniruoklius, kad matytume objektų būklę, nusidėvėjimą, – visa tai pasitarnaus renkant žinias ką reikia atnaujinti ir plėsti, – sakė ŠMSM ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulienėnė. – Visuomenei, kuri propaguoja fizinį aktyvumą, tiems, kurie mėgsta keliauti, per sporto registrą galės gali susižinoti informaciją, pavyzdžiui, atvykę į Prienus, Kupiškį ar Skuodą.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

Suprasti akimirksniu

  • Sporto registre veiks sporto bazių žemėlapis su informacija apie sporto bazių būklę, tinkamumą įvairių poreikių asmenims, bus galima rasti duomenis apie šalyje veikiančias sporto organizacijas, taip pat bendrinę nuasmenintą informaciją apie sportininkų rengimą, trenerių, teisėjų, kitų sporto srities specialistų kvalifikaciją, laimėjimus, duomenų analizes įvairiais pjūviais ir kt.

Sporto registre bus kaupiama ir nuasmeninta informacija apie sporto asmenis – atletus, trenerius teisėjus.

Dvejose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs baidarininkas Mindaugas Maldonis, esantis ir Nacionalinės sportininkų asociacijos generalinis sekretorius, stebėjosi, kad tokio sporto registro nebuvo iki šiol.

„Iš sportininkų perspektyvos buvo įdomu išgirsti, kodėl jo nebuvo. Nes buvo iššūkių, kai, pavyzdžiui, susiduriant su bankais, būsto paskolomis, reikėdavo aiškinti kas esi, kokia tavo veikla. Sporto registras turi potencialo atsakyti į tokius klausimus, – sakė M.Maldonis. – Tai tarsi valstybinis dienoraštis, kuriame galima sekti kokios yra atliktos investicijos. Turi būti žinoma, nes kai pinigai investuoti, turi būti aiškus ir rezultatas.“

Už sporto registrą bus atsakinga ŠMSM, svetainę valdys NSA, o duomenis teiks savivaldybės, sporto federacijos, Nacionalinė antidopingo agentūra. NSA verifikuos pateiktus duomenis.

Šiuo metu duomenis yra patekusios keturių didmiesčių savivaldybės. Apie sporto asmenis duomenų nėra, juos pradeda bus kaupti kitais metais.

Projektui išleista 52 tūkst. eurų, kasmet techniniam palaikymui numatyta po 10 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas