Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Regbininkai metė iššūkį ispanams ir britams

Makarskoje (Kroatija) prasidėjusiame Europos vyrų regbio-7 čempionato elitinio „Championship“ diviziono turnyre startavo Lietuvos rinktinė. Paulo Delporto treniruojami lietuviai pirmosiose dvejose rungtynėse metė rimtą iššūkį vienoms stipriausių Europos komandoms – Ispanijai ir Didžiajai Britanijai.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka. / „Rugby Europe“ nuotr.

Ispanija yra 2021 ir 2022 metų Europos čempionė. Ji, kaip ir Didžioji Britanija, dar turi vilčių patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes ir dalyvaus paskutiniame pasauliniame atrankos turnyre.

Atkakli kova

Pirmajame mače Lietuvos regbininkai 10:17 (0:12) pralaimėjo ispanams.

Lietuviai niekuo nenusileido tituluotiems varžovams, tačiau dvi klaidos pirmajame kėlinyje leido ispanams atitrūkti 12:0. Visgi jau pirmoje antrojo kėlinio atakoje Martynas Lianzbergas įveikė varžovų gynybą ir pelnė pirmuosius penkis taškus Lietuvai. Vėliau lietuviai turėjo progų išlyginti rezultatą, bet jomis nepasinaudojo, o ispanai surengė svarbią rezultatyvią ataką ir vėl padidino atotrūkį iki 12 taškų (5:17). Nors netrukus Kęstutis Karbauskas atsakė savo rezultatyvius išpuoliu, laiko išsigelbėti lietuviams nebeužteko.

Dar įspūdingiau Lietuvos regbininkai pasirodė antrosiose rungtynėse su Didžiąją Britaniją. Lietuviai buvo labai arti istorinės pergalės prieš šią komandą, bet galiausiai po sėkmingos paskutinės atakos britai šventė pergalę 17:14 (7:14).

Puikiai rungtynes pradėję lietuviai jau antrąją minutę išsiveržė į priekį po gražios K.Karbausko atakos. Du taškus realizacijos smūgiu pridėjo Donatas Vilimavičius (7:0). Nors po kelių minučių britai rezultatą išlygino, pirmojo kėlinio pabaigoje Donatas Trumpickas prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote ir po dar vieno D. Vilimavičiaus spyrio lietuviai pirmavo 14:7.

Antrojo kėlinio pradžioje britai pelnė 5 taškus ir Lietuvos regbininkai iki paskutinių sekundžių stengėsi išsaugoti dviejų taškų pranašumą. Klaidos turint kamuolį suteikė britams galimybę išsigelbėti ir paskutinio šturmo metu po ilgų ir nuožmių bandymų Didžiosios Britanijos rinktinė pelnė pergalingą žeminimą.

Grupės etapą lietuviai šeštadienį baigs akistata su Belgijos rinktine. Belgai 22:17 palaužė britus ir 17:12 – ispanus.

Praėjusiais metais Lietuvos regbio-7 rinktinė „Championship“ divizione užėmė dešimtąją vietą.

Antrasis Europos čempionato etapas vyks birželio 28-30 dienomis Hamburge (Vokietija).

Moterų rinktinė – pusfinalyje

Belgrade (Serbija) vykstančiame Europos moterų regbio-7 čempionato „Conference“ diviziono turnyre dvi pergales iškovojusi Lietuvos rinktinė pateko į pusfinalį ir šeštadienį kausis dėl apdovanojimų.

Kristiano Tautvydo Jakubos treniruojama Lietuvos komanda pirmosiose A grupės rungtynėse 20:0 nugalėjo Maltos ekipą.

Antrosiose rungtynėse Lietuvos regbininkės 50:0 nepasigailėjo Estijos rinktinės ir taip užsitikrino vietą pusfinalyje. Lietuvės šiame mače atliko aštuonis žeminimus.

Rungtynėse dėl pirmosios vietos grupėje lietuvėms žaidimas nesusiklostė ir joms teko pripažinti Moldovos regbininkių pranašumą 0:34

„Žinoma, norėjome geresnės pozicijos grupėje, bet pagrindinį tikslą pasiekėme – patekome į pusfinalį. Su Moldova lietuvės pakankamai „neužsikūrė“ ir nesukovojo su savo vidiniais demonais. Dėl to gavosi toks skaudus rezultatas. Mes tikrai galime žaisti geriau ir tikimės, kad pavyks įveikti pusfinalio barjerą“, – sakė K. T.Jakuba.

Pusfinalyje šeštadienį lietuvės susitiks su B grupės nugalėtoja Slovakija. Kitame pusfinalyje žais Moldova ir Kroatija. Dvi stipriausios rinktinės pakils į aukštesnį divizioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius