Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rumunijoje – dar viena istorinė lankininko J.Grigaravičiaus pergalė

Rumunijoje vykstančiame Europos jaunių (iki 18 metų) ir jaunimo (iki 21 metų) šaudymo iš lanko čempionate sublizgėjo lietuvis Jonas Grigaravičius. Talentingas uteniškis iškovojo bronzos medalį jaunių vaikinų skriemulinių lankų varžybose.
Lankininkas Jonas Grigaravičius
Lankininkas Jonas Grigaravičius / World Archery Europe nuotr.

Tai pirmas toks apdovanojimas Lietuvos šaudymo iš lanko istorijoje. Pernai J. Grigaravičius Lietuvai padovanojo dar vieną istorinį pasiekimą – tapo pasaulio jaunių vicečempionu.

Kvalifikacijoje J. Grigaravičius surinko 686 taškus ir tarp 25 dalyvių užėmė antrąją vietą. Tai leido atkrintamąsias varžybas pradėti nuo antrojo rato. Jame mūsiškis 143:138 nugalėjo kroatą Maksą Posavecą.

Ketvirtfinalyje Lietuvos lankininkas šaudė beveik idealiai ir 149:144 pranoko britą Alfie Riddingą. Lietuvio pergalių seriją nutraukė vokietis Noah Nuberis, pusfinalyje iškovojęs pergalę 149:143.

World Archery Europe nuotr./Lankininkas Jonas Grigaravičius
World Archery Europe nuotr./Lankininkas Jonas Grigaravičius

Akistatoje dėl bronzos J. Grigaravičius 142:140 įveikė ispaną Alvaro Sanchezą. Lietuvis pirmąją šaudymo seriją laimėjo 29:26, o po trečios pirmavo jau 86:81. Vėliau lietuvis sušaudė idealiai ir skirtumas dar labiau išaugo – 116:110. Nors paskutinės šaudymo serijos metu ispanas neklydo, o J. Grigaravičius pasirodė kukliau, susikrauto pranašumo jam užteko ir jis padovanojo Lietuvai bronzos medalį.

„Emocijos yra puikios. Džiaugiuosi šiuo medaliu ir esu patenkintas savo pasirodymu. Labiausiai šiose varžybose įsiminė tai, kad jaučiau didžiulį stresą dvikovose, su kuriuo buvo sunku tvarkytis. Dvikovoje dėl bronzos buvau itin susikaupęs ir tai rodė pataikyti taškai.

Paskutinėje serijoje koją pakišo stiprus jaudulys, todėl padariau keletą blogų šūvių, bet viskas super. Grįžtame su nauja patirtimi ir su naujomis mintimis kaip gerinti techniką ir kaip kovoti su stresu“, - po varžybų mintimis dalinosi J. Grigaravičius.

Čempionu tapo kvalifikacijos nugalėtojas turkas Yagizas Sezginas, finale po papildomo šūvio nugalėjęs N. Nuberį.

Jaunimo (iki 21 metų) vaikinų olimpinių lankų komandinėse varžybose Lietuvos rinktinė – Justas Juknevičius, Paulius Pocius ir Domantas Šuliokas – pirmajame atkrintamųjų varžybų rate 5:1 nugalėjo bulgarus, bet aštuntfinalyje 2:6 pralaimėjo favoritams turkams ir liko devintoje pozicijoje.

World Archery Europe nuotr./Lankininkas Jonas Grigaravičius
World Archery Europe nuotr./Lankininkas Jonas Grigaravičius

Asmeninėse varžybose J. Juknevičius ir P. Pocius pasidalino 33-iąją vietą, o D. Šuliokui atiteko 57-a pozicija.

Beje, atkrintamųjų varžybų pirmajame rate įvyko lietuvių tarpusavio akistata, kurioje P. Pocius po atkaklios kovos 6:4 pranoko D. Šulioką.

Jaunių vaikinų olimpinių lankų grupėje startavę Aurimas Salelionis ir Emilis Tamulionis turėjo tenkintis 33-ia vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?